Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑΣ. ΙΣΡΑΗΛ: ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
16/09/2013
Την ικανοποίησή της για τη συμφωνία ΗΠΑ και Ρωσίας στη Γενεύη σχετικά με το συριακό χημικό οπλοστάσιο εξέφρασε η Δαμασκός.
«Από τη μία, η συμφωνία βοηθά τη Συρία να βγει από την κρίση και από την άλλη βοηθά να αποφευχθεί ο πόλεμος κατά της Συρίας, αφαιρώντας από όσους ήθελαν να τον πραγματοποιήσουν τα επιχειρήματα να το κάνουν» δήλωσε ο υπουργός Συμφιλίωσης Αλί Χαϊντάρ, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για μία νίκη για τη Συρία, η οποία επιτεύχθηκε χάρη στους Ρώσους φίλους μας».
Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απέρριψε τον ισχυρισμό του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι οι Σύροι αντάρτες ευθύνονται για την επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου, αλλά χαιρέτισε τον διπλωματικό ρόλο που ανέλαβε ο ρώσος πρόεδρος στη συριακή κρίση.
«Θεωρώ ότι υπάρχει ένας τρόπος ο κ. Πούτιν -παρότι οι δύο μας έχουμε πολλές διαφωνίες- να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο σε αυτό (την κρίση). Κι έτσι χαιρετίζω την ανάμειξή του. Χαιρετίζω αυτό που λέει “Θα αναλάβω την ευθύνη να πιέσω τον πελάτη μου να παραδώσει αυτά τα χημικά όπλα"», δήλωσε.Πρόσθεσε πάντως πως «κανένας στον κόσμο δεν παίρνει στα σοβαρά την άποψη ότι οι αντάρτες το έκαναν».
Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε οτι οι πράξεις και όχι μόνο τα λόγια είναι εκείνες που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα της συμφωνίας.
«Ελπίζουμε ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν θα έχουν αποτελέσματα», ανέφερε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ πρέπει να είναι έτοιμο να υπερασπιστεί από μόνο του τον εαυτό του ενάντια στην όποια απειλή και αυτή η ικανότητα και η ετοιμότητα είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ».
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι διαβεβαίωσε δημοσίως το Ισραήλ ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ είναι ικανή να στερήσει από τη Δαμασκό το χημικό της οπλοστάσιο.
«Αυτή (η συμφωνία) θα είναι αποτελεσματική στο βαθμό που θα εφαρμοστεί και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει καταστήσει σαφές ότι για την επίτευξή της, παραμένει η απειλή της στρατιωτικής δράσης. Δεν μπορούμε να δεχτούμε κούφια λόγια», προειδοποίησε.
Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ζήτησε την ταχεία εφαρμογή της ρωσο-αμερικανικής συμφωνίας.
«Η Γερμανία υποστηρίζει τη ρωσο-αμερικανική συμφωνία για τον έλεγχο και την καταστροφή των συριακών χημικών όπλων. Είναι σημαντικό στο εξής να εφαρμοστεί στην πράξη», ανέφερε.
Η συμφωνία
Σύμφωνα με τη συμφωνία για την καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου στην οποία κατέληξαν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, η Δαμασκός θα πρέπει να υποβάλει μία «πλήρη καταγραφή» του χημικού της οπλοστασίου εντός μίας εβδομάδας.
Οι ΗΠΑ και η Ρωσία συμφώνησαν ότι η Συρία θα πρέπει να επιτρέψει την πρόσβαση στους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο και ότι η καταστροφή του χημικού της οπλοστασίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα της επόμενης χρονιάς, δήλωσε ο Κέρι.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε πως η συμφωνία για το συριακό χημικό οπλοστάσιο δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με την πιθανή χρήση βίας σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ