Mεγάλη κινεζική διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «Mission Action 2013 C,» ευρίσκεται στην τρίτη και τελική φάση της από την Κυριακή αναφέρουν τα κρατικά κινεζικά ΜΜΕ.
Η πολεμική αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) έχει εμπλέξει στην τελική φάση της άσκησης μεγάλο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών από όλους τους τύπους που διαθέτει όπως μαχητικά αεροσκάφη κρούσης και αναχαίτισης, φωτογραφικά, μεταφορικά και πιθανόν UAV, καθώς επίσης επιθετικά και εξοπλισμένα ελικόπτερα με την συμμετοχή προσωπικού άνω των 10.000 ανδρών.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης σύμφωνα με το σενάριο, η Πολεμική Αεροπορία θα συνεργαστεί με την ναυτική αεροπορία, τα πολεμικά πλοία και τις χερσαίες δυνάμεις για τη διεξαγωγή πολεμικών ελιγμών μεγάλων αποστάσεων , καθώς την ίδια στιγμή οι δυνάμεις της κινεζικής αεράμυνας θα παρέχουν αντιαεροπορική προστασία στα χερσαία στρατεύματα , κατά την διάρκεια της πορείας τους προς κατάληψη εδαφών, αναφέρει το πρακτορείο Xinhua .
Η κινεζική διακλαδική άσκηση «Mission Action 2013» αποτελεί μέρος του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής εκπαίδευσης του κινεζικού στρατού και έχει εγκριθεί από την Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή καταλήγει η ανακοίνωση του κινεζικού ΥΠΑΜ.
http://english.peopledaily.com.cn/90786/8406982.html
Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών