Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΞΙΩΝ. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
27/09/2013
Το μαγικό εκπαιδευτικό ταξίδι των Ολυμπιακών Αξιών, ξεκίνησε με τη σεμνή παρουσίαση του βιβλίου που ετοίμασε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), με τίτλο: «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία... προς όλο τον Κόσμο!».
Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα Ολυμπιακών Δαδών και Αφισών του Παναθηναϊκού Σταδίου, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013.
Με κεντρικούς ήρωες, τον Ακάδημο, τη Νίκη και τον Άριστο, οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν μέσα από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό παραμύθι την Ολυμπιακή ιστορία και τις αξίες του Ολυμπισμού όπως είναι η ειρήνη και η συναδέλφωση.

Αυτός είναι και ο λόγος που το βιβλίο παρουσιάστηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης και είναι αφιερωμένο στα δυνατά παιδιά που αγωνίζονται καθημερινά, προσπαθώντας να νικήσουν τον ισχυρό αντίπαλο, τον καρκίνο.
Στο ιερό έργο του πρώτου ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά στην Ελλάδα μας, στην «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».
Στο μοναδικό αυτό έργο υγείας. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι για την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, η σημαντικότερη αξία και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» και Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαρίαννα Β. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε γι' αυτό το λόγο τον Πρόεδρο της ΕΘΝ.Ο.Α. κ.Ισίδωρο Κούβελο καθώς και τη Δ/ντρια κ.Ιλεάνα Κλοκώνη, η οποία έγραψε το εκπαιδευτικό βιβλίο.
«Αισθάνομαι πολύ συγκινημένη γιατί η έκδοση αυτή έχει αφιερωθεί στα παιδιά του Ογκολογικού Νοσοκομείου μας, στους μικρούς Ολυμπιονίκες της ζωής, των οποίων η δύναμη, η υπομονή, η απίστευτη ωριμότητα και η αγωνιστικότητα απετέλεσαν το έναυσμα και την έμπνευση της δημιουργού του βιβλίου. Είμαι σίγουρη πως θα χαρούν πολύ να διαβάσουν το βιβλίο όταν με το καλό ξαναέρθετε στο Νοσοκομείο μας, όπως εκφράσατε την επιθυμία κύριε Προέδρε, για να τους το διδάξουν στελέχη σας και Έλληνες Ολυμπιονίκες.
Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά, να σας έχουν κοντά τους, όπως επίσης τα ινδάλματά τους, τους Ολυμπιονίκες που με τους άθλους τους έκαναν την Ελλάδα υπερήφανη και συνεχίζουν να την κάνουν. Είναι πολύ σημαντικό για κάποιον που έχει τόσο ανάγκη την ηθική στήριξη, να έχει στο πλευρό του αυτόν που πιστεύει και εμπιστεύεται και αποτελεί παράδειγμα ευγενούς άμιλλας, επιμονής και σκληρής δουλειάς», επισήμανε μεταξύ άλλων η κυρία Βαρδινογιάννη.
Ο Πρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α. κ. Ισίδωρος Κούβελος αναφέρθηκε στο έργο της Ακαδημίας.
«Η Ακαδημία, εφαρμόζει σε όλη την Ελλάδα εκπαιδευτικά προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας με σκοπό να διδάξει στην ελληνική νεολαία τις Ολυμπιακές Αξίες και να διοχετεύσει στα μικρά παιδιά μηνύματα που περιέχει η Ολυμπιακή Παιδεία, φέρνοντάς τα κοντά στον αθλητισμό και τις αρετές που περιέχει.
Σήμερα, παρουσιάζουμε αυτό που πολύ καιρό προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε. Το εκπαιδευτικό παραμύθι «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία… προς όλο τον Κόσμο! Ένα Μαγικό Ταξίδι!» το οποίο αποτελεί μια ιδιαίτερα χρήσιμη έκδοση της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας.

Πρόκειται για μια εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης της Ολυμπιακής μας ιστορίας. Θα διδαχθεί, σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο εφαρμογής του Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Ακαδημίας: Ολυμπιακή Κληρονομιά που ξεκινάμε φέτος.
Το βιβλίο, παρουσιάζει, με ευχάριστο τρόπο, την ιστορία των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Ελλάδα υπό μορφή παραμυθιού και εύχομαι να αγαπηθεί από όλα τα παιδιά. Κεντρικοί ήρωες είναι η επίσημη μασκότ της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ο Ακάδημος, με τη Νίκη και τον Άριστο, δύο δεκάχρονοι μαθητές που πρεσβεύουν την Προσπάθεια και την Αριστεία. Αναπόσπαστο μέρος της έκδοσης είναι το Εργαστήρι Ολυμπισμού, το οποίο αποτελείται από 13 παιχνίδια και εργασίες Ολυμπιακής Παιδείας ,ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη διαδραστική συμμετοχή των παιδιών.
Ετοιμάζουμε τρία κέντρα εκπαίδευσης (Αρχαία Ολυμπία, Αθήνα) που θα επισκέπτονται δωρεάν οι μαθητές της χώρας οργανωμένα με τους εκπαιδευτικούς τους. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια διδασκαλίας του βιβλίου, με πιστοποίηση, σε Ολυμπιονίκες, ώστε ως πρεσβευτές να επισκέπτονται τα σχολεία όλης της χώρας και να διδάσκουν στα παιδιά την ολυμπιακή μας ιστορία. Σε λίγε μέρες ολοκληρώνεται η αγγλική και γαλλική έκδοση του βιβλίου, το οποίο θα σταλεί σε 150 χώρες, στις εθνικές τους ολυμπιακές ακαδημίες».
Στις δράσεις της ΕΘΝ.Ο.Α. αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος.
«Είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί η επαναδραστηριοποίηση της ΕΘΝΟΑ, που υπήρχε μεν ως φορέας αλλά ήταν αδρανής και δεν παρήγαγε κανένα έργο, ήταν μια από τις πρώτες αποφάσεις της ΕΟΕ, όταν το 2009 ανέλαβα την Προεδρία. Και αυτό γιατί επιθυμία μας ήταν, μέσω της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας να καλλιεργήσουμε και να εφαρμόσουμε στην καθημερινή ζωή της νεολαίας μας, τις παιδαγωγικές και κοινωνικές αρχές του Ολυμπισμού, να συμβάλλουμε στην διάδοση του «ευ αγωνίζεσθαι», να ενημερώσουμε για τις επιπτώσεις του ντόπινγκ, να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της βίας στο χώρο του αθλητισμού και να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω αθλητικών δράσεων.»
Στην παρουσίαση έδωσε το παρόν ως ομιλητής ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος προλόγισε την έκδοση λέγοντας:
«Έχουμε στα χέρια μας ένα βιβλίο που έχει ετοιμαστεί με αισθητική και παιδαγωγική αρτιότητα. Ένα βιβλίο που θα αγαπήσουν τα παιδιά που θα το διαβάσουν, αλλά και οι εκπαιδευτικοί που θα κληθούν να το διδάξουν.
Θέλω γι’ αυτό να συγχαρώ ολόψυχα όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίησή του και συνολικά την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, η οποία – και με την πρωτοβουλία αυτή – αποδεικνύει την έμπρακτη προσφορά της στην κοινωνία μας και το Ολυμπιακό Κίνημα ευρύτερα.»
Στην εκδήλωση παρέστησαν μέλη της ΕΘΝ.Ο.Α. και της ΕΟΕ, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού κ. Κυριακή Γιαννακίδου , οι Ολυμπιονίκες Ειρήνη Αϊνδιλή, Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραϊτίδου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βούλα Ζυγούρη, Βάσω Βουγιούκα και οι πρωταθλητές κ.Νάσος Γαλακτερός, κ.Φανή Ψαθά, κ.Μαρία Πολύζου. Επίσης παρευρέθηκαν προσωπικότητες που στηρίζουν το έργο της Ακαδημίας, όπως η βουλευτής της Ν.Δ. κ.Ντόρα Μπακογιάννη, η κ.Φάνη Πετραλιά, ο κ. Γιώργος Καζατζόπουλος, μέλος της επιτροπής αθλητισμός και περιβάλλον της ΔΟΕ. Φοιτητές από πέντε ηπείρους του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Αρχαία Ολυμπία ήταν επίσης εκεί, συνοδευόμενοι από τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κώστα Γεωργιάδη. Αρκετοί άνθρωποι του δημοσιογραφικού χώρου και της τέχνης έδωσαν το παρόν όπως ο σκηνοθέτης κ.Φωκάς Ευαγγελινός, η ηθοποιός κ.Ινώ Μενεγάκη, η χορογράφος κ.Άρτεμις Ιγνατίου, ο Πρόεδρος της ΜΚΟ ‘Ορίζοντες-Δράση’ κ.Σπύρος Μερκούρης κ.α.. Υποστηρικτές και εθελοντές από το δυνατό τμήμα εθελοντισμού της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, έσπευσαν από νωρίς και φυσικά εκεί ήταν η μικρή Λαμπρινή που νίκησε τη μάχη με τον καρκίνο, εκπροσωπώντας όλα τα παιδιά του συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Αποσπάσματα από το παραμύθι διάβασε ο ηθοποιός κ. Αντώνης Λουδάρος, ενώ τα ποιήματα των Ολυμπιακών Αξιών του βιβλίου απήγγειλε η Ελπινίκη, μαθήτρια Στ΄Δημοτικού. Επίσης η σοπράνο κ.Τζίνα Φωτεινοπούλου τραγούδησε για τα παιδιά το τραγούδι της «Νίκης» από την Αναβίωση των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων 2013, καθώς και άλλα τραγούδια, συνοδευόμενη στο πιάνο από τον καθηγητή του μουσικού σχολείου Παλλήνης κ.Γιώργο Δούση. 

Η Ακαδημία έχει ετοιμάσει, αρχικά, τρία κέντρα εκπαίδευσης στα οποία θα διδαχθεί το βιβλίο σε μαθητές σχολείων (Αρχαία Ολυμπία και Αθήνα) και μια ομάδα που θα ταξιδέψει στην υπόλοιπη Ελλάδα για τον ίδιο σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ