Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυμα αισιοδοξίας κι ελπίδας από το Κατάκολο. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ COSTA

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 
26/09/2013
Οι γεύσεις της Ηλείας και οι μουσικές παραδόσεις του τόπου μας πλημμύρισαν χθες το μεσημέρι το λιμάνι του Κατακόλου σε μια μοναδική γιορτή που οργάνωσαν το Λιμενικό Ταμείο και ο Όμιλος Ηλείων για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας», με αφορμή τα 60 χρόνια της Costa Cruises και την παρουσία του κρουαζιεροπλοίου Costa Pacifica. 
 
 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος εξήγγειλε τη δημοπράτηση έργων 14 εκατ. € για το λιμάνι του Κατακόλου, και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Μάκης Παρασκευόπουλος.

Πριν από λίγες ημέρες, το λιμάνι του Κατακόλου γέμισε με τοπικές σπιτικές γεύσεις, αλλά και ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα που παρουσίασε το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου προς τιμήν των τουριστών της Costa. 

Οι εκατοντάδες τουρίστες που βρέθηκαν στο Κατάκολο εντυπωσιάστηκαν από τις εκδηλώσεις καθώς οι φορείς που συμμετέχουν κάθε φορά, πρόσφεραν μια ξεχωριστή «νότα» φιλοξενίας στους επισκέπτες. Έτσι οι ελιές, η φέτα, το σταφύλι, το καρπούζι, το παστέλι, ο χαλβάς και δεκάδες άλλες τοπικές γευστικές προτάσεις προσφέρθηκαν χθες στους τουρίστες του Κατακόλου, ενώ εκατοντάδες φυλλάδια από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και τον ΕΟΤ Κυλλήνης μοιράστηκαν με στόχο να προβληθούν οι ομορφιές, τα προϊόντα και μέρος του πολιτισμού του νομού Ηλείας.

Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή εταιρία Costa Cruises που γιόρτασε χθες στο Κατάκολο τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της είναι ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος της Ιταλίας και η πρώτη εταιρεία κρουαζιέρας στην Ευρώπη και είναι η εταιρεία που έχει συνεχή παρουσία με χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο στο Κατάκολο.

Ο Όμιλος Ηλείων Πολιτεία Ήλιδα – Ολυμπία σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου και την Τοπική Κοινότητα, προσφέραμε στους τουρίστες γλυκές και αλμυρές λιχουδιές, προϊόντα της Ηλειακής γης. 
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας σε δηλώσεις του τόνισε: «Συμμετέχουμε σε μια ανθρώπινη, λιτή αλλά στοχευμένη εκδήλωση. Με βάση τα προϊόντα μας, την ανθρωπιά μας τιμούμε και την εταιρεία που για 60 χρόνια δραστηριοποιείται στην κρουαζιέρα αλλά βεβαίως τιμούμε και τους ίδιους τους πελάτες μας που έρχονται και αφήνουν το χρήμα τους σε μια πολλή δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα και για την περιοχή μας, τους τουρίστες από όλα τα γεωγραφικά μήκη του κόσμου». 

Ο κ. Κατσιφάρας έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που θα γίνουν στο λιμάνι άμεσα. Και κατέληξε τονίζοντας ότι «η κρουαζιέρα είναι ένας δυναμικός κλάδος. Το Κατάκολο έχει ένα σοβαρό μερίδιο στην αγορά και είναι ευθύνη όλων μας από κοινού, εμείς ως Περιφέρεια, η Δημοτική Αρχή, το Λιμενικό Ταμείο, οι εθελοντές, να δώσουμε ένα ιδιαίτερο βάρος στο κλάδο της κρουαζιέρας. Τουρισμός, αγροτική οικονομία, είναι δύο σοβαροί πυλώνες ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Σήμερα με πολύ απλό τρόπο, τα αγροτικά μας προϊόντα προσφέρονται για αυτή την εκδήλωση, που έρχεται να ολοκληρώσει μια σειρά παρεμβάσεων προς τιμήν και των εταιριών που τις έχουμε ανάγκη, αλλά πάνω από όλα στον κόσμο που μας τιμά και που επιλέγει το Κατάκολο και την Αρχαία Ολυμπία».
Ο δήμαρχος Πύργου κ. Μάκης Παρασκευόπουλος, αναφέρθηκε στην αύξηση που παρουσιάζει η επιβατική κίνηση του Κατακόλου έως τώρα μέσα στη σεζόν σε σχέση με πέρυσι και αναφέρθηκε και αυτός στα έργα που ξεκινούν άμεσα. «Δείξτε σε όλη την Ελλάδα αυτές τις εικόνες. Εικόνες αισιοδοξίας, εικόνες ελπίδας. Είναι κάτι που μπορεί η υπόλοιπη Ελλάδα να το δει και να πάρει δύναμη. Σήμερα είναι μια γιορτή που οργανώνει ο Όμιλος Πολιτεία Ήλιδα – Ολυμπία και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου. Είναι μια ουσιαστική προσπάθεια, όχι μόνο αβροφροσύνης απέναντι στους επισκέπτες μας, αλλά ταυτόχρονα και προώθησης των αγροτικών προϊόντων της περιοχής. Θεωρώ ότι εδώ από το Κατάκολο μπορούμε να φέρουμε σε όλη τη χώρα, το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας». Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Κατσιφάρας για τα έργα τόνισε ότι «τα μεγάλα έργα για τα οποία πασχίσαμε και μοχθήσαμε τόσα χρόνια, τώρα πια μπαίνουν στη φάση της δημοπράτησης. Μόλις χθες πήραμε τους περιβαλλοντικούς όρους και προχωρούμε σε πρώτες δημοπρατήσεις. Είναι έργα συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, αφορούν τις λιμενικές υποδομές για να έχουμε ένα λιμάνι ασφαλές και ικανό να εξυπηρετήσει την κρουαζιέρα που αυξάνεται διαρκώς σε πείσμα όσων παριστάνουν τις «Κασσάνδρες» και επίσης ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπλασης του χερσαίου χώρου». 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Δημήτρης Αποστολόπουλος: «Ελπίζω πως με αυτές τις προσπάθειες που γίνονται εδώ θα αυξηθεί ο τουρισμός και οι τουρίστες θα είναι ευχαριστημένοι. Γιατί με τα χορευτικά μας, την προσφορά τοπικών προϊόντων κάνουμε την καλύτερη διαφήμιση για την χώρα και τον τόπο μας».
Η πρόεδρος του Ομίλου, Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη, στάθηκε στη γιορτή που προετοίμασαν οι εθελοντές για την Costa, αναφέροντας ότι «έχουμε την χαρά και την τιμή να είναι μαζί μας τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας όσο και ο Δήμαρχος κ. Μάκης Παρασκευόπουλος, σε αυτή τη γιορτή που κάνουμε για τα 60 χρόνια της Costa Cruises μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο και η πρώτη στην Ευρώπη στις κρουαζιέρες. Μας τιμά κάθε χρόνο με χιλιάδες τουρίστες. Έτσι κι εμείς φέτος γιορτάζοντας η εταιρία τα 60 χρόνια της οργανώσαμε αυτή τη γιορτή, προβάλλοντας εκτός από τον πολιτισμό και τα προϊόντα μας. Είναι η τέταρτη χρονιά και τρίτη φορά φέτος που κάνουμε αυτή την εκδήλωση. Ευχαριστούμε το Λιμενικό Ταμείο του Κατακόλου που μας στηρίζει, τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της Ηλείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ