Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Παγκόσμιο συνέδριο ΙΡΑ στην Κοπεγχάγη...

                 
        ΠΗΓΗ : "  BLOKO.GR   "
Από 17-22 Σεπτεμβρίου 2013 διεξήχθη στην Κοπεγχάγη το 38o  Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών με τη συμμετοχή εκπροσώπων και παρατηρητών από 62 κράτη – μέλη της ΙΡΑ.
 Το Eλληνικό Τμήμα εκπροσώπησε ο Αρμόδιος  Διεθνών Σχέσεων Κυριάκος Κάρκαλης πλαισιωμένος από τους: Ιωάννη Καραπατάκη (Πρόεδρο Εθνικού Τμήματος) και Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκη (Αναπληρωτή Ταμία Εθνικού Τμήματος), οι οποίοι συμμετείχαν με την
ιδιότητα του παρατηρητή. Η Ελληνική αντιπροσωπεία, εργάστηκε ομαδικά και συστηματικά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδοχή των προτάσεων μας.
 Από πλευράς μας, έγιναν προσυνεδριακές επαφές με εκπροσώπους όλων σχεδόν των τμημάτων, αλλά και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, αποκομίζοντας ευμενέστατα σχόλια για την αντιπροσωπεία μας και το Ελληνικό Τμήμα και  την υπερψήφιση  των προτάσεών μας
 Συγκεκριμένα:
 1.      ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΙΡΑ  ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
 Η πρόταση μας αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από όλα σχεδόν τα Εθνικά Τμήματα και ενεκρίθη με μεγάλη πλειοψηφία. Έγινε παρουσίαση της προτεινόμενης  εκδήλωσης με διαφάνειες, αλλά και με ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο, που είχε επιμεληθεί η ΤΔ Ηρακλείου. Επίσης η ΤΔ Ηρακλείου εξέδωσε καλαίσθητες αφίσες που κοσμούσαν τον χώρο του Συνεδρίου και πέριξ, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκεί παραμονής μας και έντυπο υλικό, που διενεμήθη σε όλους τους συνέδρους.  Απαντήθηκαν από βήματος από τον υπογράφοντα επαρκώς,   διευκρινιστικές ερωτήσεις αλλά και παρατηρήσεις που έγιναν από πλευράς εκπροσώπων. Ως αποτέλεσμα, ικανοποιήθηκε πλήρως το αίτημά μας για οικονομική συμμετοχή του ΡΕΒ με το ποσόν των  8.000 €, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που  συνετάχθη από την οικεία ΤΔ. Πολλοί δε εκπρόσωποι Εθνικών Τμημάτων, πλησίασαν την αντιπροσωπεία μας στο περιθώριο του Συνεδρίου και εξεδήλωσαν ήδη, έντονο ενδιαφέρον για την αποστολή μελών τους στη συνδιάσκεψη.
 2.      ΘΕΣΜΟΤΗΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ  ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΕ 4ΕΤΗ ΒΑΣΗ, ΜΕ ΘΕΜΑ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΜΕΥΜΑ ΚΑΙ  ΙΡΑ»
 Το Εθνικό μας Τμήμα πρότεινε τη θεσμοθέτηση ενός διεθνούς συμποσίου ανά 4ετία στην Αρχαία Ολυμπία, κατά την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας, προ της ενάρξεως των Ολυμπιακών αγώνων. Σκοπός της πρότασης αυτής, είναι η δημιουργία ενός Ολυμπιακού κινήματος ΙΡΑ, που θα φέρει εκατοντάδες ξένους συναδέλφους μας στην Ελλάδα, δίνοντας τους παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν βαθύτερα τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και τις αξίες που διδάσκει ο Ολυμπισμός. Έγινε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση, προκαλώντας το ενδιαφέρον των εκπροσώπων, πλην όμως, -όπως άλλωστε είχε προσχεδιασθεί- δεν ετέθη σε ψηφοφορία, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν ακόμα οικονομικά δεδομένα, αφού η επόμενη Ολυμπιάδα είναι ακόμα μακριά. (2016 στη Βραζιλία) Συμφωνήθηκε η πρόταση να επαναυποβληθεί κατά το επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο.
 3.      ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ
 Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και μέσα σε συγκινησιακό κλίμα, έγινε ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση μας για την έκδοση ψηφίσματος για την Παγκόσμια Ειρήνη και την επίδοση του,  από τα αρμόδια όργανα στον ΟΗΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου η ΙΡΑ κατέχει θέση συμβούλου. Μία ολοκληρωμένη παρουσίαση με δυνατές εικόνες και ένα εμπεριστατωμένο κείμενο, στάθηκαν ικανά να πείσουν τους συναδέλφους μας για την αξία του ψηφίσματος και να μας συγχαρούν ιδιαίτερα για την πρωτοβουλία μας αυτή.
                4.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ
                   ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
                         Για 2η συνεχή χρονιά το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα θα  συγκροτήσει  παγκόσμια ομάδα αθλητών, μελών της ΙΡΑ, μετά την πρωτοβουλία της ΤΔ Αθηνών – Αττικής.
 Ύστερα από  την επιτυχημένη περυσινή διοργάνωση, είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχθούμε και πάλι Έλληνες και ξένους συναδέλφους, με σκοπό την προβολή της χώρας μας, η οποία διέπεται από τις αρχές και τις αξίες του «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ».
 Έγινε μια ομολογουμένως ολοκληρωμένη παρουσίαση, προκαλώντας το ενδιαφέρον των εκπροσώπων.
 5.      ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΞΕΝΩΝΩΝ ΙΡΑ (INTERNATIONAL IPA HOUSE MANAGERS'S MEETING)
 Από 24-27 Απριλίου 2014 θα λάβει χώρα η Παγκόσμια συνάντηση διαχειριστών ξενώνων ΙΡΑ στην Αθήνα. Και για αυτή τη διοργάνωση, έγινε επαρκής ενημέρωση με παρουσίαση διαφανειών, αφίσες που αναρτήθηκαν στον χώρο του συνεδρίου και διανομή έντυπου υλικού. Οι εκπρόσωποι το είδαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πολλοί δε εξ αυτών, πλησίασαν την αντιπροσωπεία μας και δήλωσαν εκ των προτέρων τη συμμετοχή των τμημάτων τους.
  Η συνάντηση δε αυτή, τη συγκεκριμένη περίοδο έχει ιδιαίτερη σημασία και για την καθ’ ύλη αρμόδια   επιτροπή κοινωνικών  υποθέσεων, αφού ο υπογράφων υπό την ιδιότητα του μέλους αυτής της επιτροπής, έχει οριστεί ως υπεύθυνος για τους ξενώνες παγκοσμίως.

Κατά τα λοιπά:
 •       Σε επαφή  που είχαμε με τον Παγκόσμιο Πρόεδρο, εκφράσαμε την ιδιαίτερη δυσαρέσκειά μας σχετικά με τη στάση που κρατά το Εθνικό Τμήμα της ΠΓΔΜ, το οποίο παρά την περυσινή δημόσια δέσμευση του εκπροσώπου του να απαναρτήσει το όνομα “MACEDONIA” από την ιστοσελίδα και τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, δεν έπραξε τίποτα. Ο Παγκόσμιος Πρόεδρος, μας ενημέρωσε ότι είχε συνάντηση μαζί τους στο περιθώριο του συνεδρίου και τους έκανε αυστηρές συστάσεις, αποσπώντας εκ νέου υπόσχεση, ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατόν. Από πλευράς μας δε, ζητήθηκε αυτή τη φορά σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις συστάσεις, αλλά εν τέλει και με το Διεθνές καταστατικό,  να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του γειτονικού  υπό ίδρυση τμήματος ΙΡΑ.
 •       H ιστοσελίδα μας τιμήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με το χάλκινο μετάλλιο, διακρινόμενη ως μια από τις πιο αξιόλογες ιστοσελίδες της ΙΡΑ σε παγκόσμιο επίπεδο
 •       Σε κλίμα ενθουσιασμού, καλοδεχτήκαμε την πλήρη ένταξη του νεοσύστατου τμήματος ΙΡΑ Αρμενίας
 •       Τα επερχόμενα Παγκόσμια Συνέδρια, ορίστηκαν να διοργανωθούν στις εξής χώρες:
 -2014 Γερμανία
 -2015 Κύπρος
 -2016 Νέα Ζηλανδία
 -2017 Βουλγαρία
 -2018 Ολλανδία
 -2019Ζουαζηλάνδη
 -2020 Ισπανία
 2021 ΗΠΑ

Τέλος ευχαριστώ θερμά για την ακάματη προσπάθεια για την προώθηση των προτάσεων μας, τα μέλη της αποστολής κ.κ. Ιωάννη Καραπατάκη και Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκη, τα μέλη του ΔΣ του Εθνικού  Τμήματος και τον Παγκόσμιο Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Κατσαρόπουλο . Για μια ακόμα φορά, απεδείχθη περίτρανα ότι οι Έλληνες ενωμένοι, πάντα καταφέρνουμε να αναδειχθούμε και να επιτύχουμε τους στόχους μας. Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

Κυριάκος Π. Κάρκαλης
 Αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων
 IPA HELLAS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ