Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Καλά λόγια από την Ουάσιγκτον. ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
26/09/2013
Τις ευχαριστίες του για τη συμβολή της Κύπρου στην ειρήνη εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα.
Στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Ομπάμα αναφέρθηκε στη συμβολή και τον ρόλο της Κύπρου και της ηγεσίας της στην ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.
 
 

Ο κ. Ομπάμα εξέφρασε επίσης την ευαρέσκειά του για τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη, με στόχο την επανέναρξη ενός καλά προετοιμασμένου και ουσιαστικού διαλόγου που να οδηγήσει σε μια συνολική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε επίσης 20λεπτη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος ανέφερε στον Κύπριο Πρόεδρο ότι βρίσκεται εντός του προγραμματισμού του και αποτελεί επιθυμία του η πραγματοποίηση επίσκεψής του στην Κύπρο.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τις ευχαριστίες προς τον Κύπριο Πρόεδρο για τον σταθεροποιητικό ρόλο της Κύπρου στην έκρυθμη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Στο μεταξύ, το Γραφείο Τύπου των Ηνωμένων Εθνών εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση αναφορικά με τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν:
«Ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με την Αυτού Εξοχότητα κ. Νίκο Αναστασιάδη, Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Συζήτησαν τις προετοιμασίες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που στοχεύουν στην επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης στην Κύπρο. Αντάλλαξαν απόψεις για την πρόοδο που σημειώθηκε στην προετοιμασία του εδάφους για την επανέναρξη των συνομιλιών, όπως και για τις εκκρεμείς προκλήσεις. Ο Γενικός Γραμματέας συνεχάρη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις σημαντικές του προσπάθειες για την αντιμετώπιση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ