ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*Η ΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ. ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΙΡΑΚ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ, ΜΟΝΟ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΩΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
*ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΗΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΠΧ ΠΥΡΟΒΟΛΑ-ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΚΛΠ. ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
*Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Ή ΚΑΙ Η ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΙΑΙΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ….
*Η ΟΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΤΡΑΤΟ/ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΚΛΠ. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ. ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.
*ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΡΟΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ, ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ…
*ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΑΣΑΝΤ. ΑΡΧΙΚΑ ΒΛΕΠΩ ΗΣΑΝ 19 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ 52.Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΦΥΛΑΞΗΣ ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΑ.
*ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ.
*ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΟΗΕ ΔΙΑΘΕΤΕΙ 112 ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ 24 ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΙΟ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ.
*ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΙΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ, Η ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΙΡΑΚ-ΣΥΡΙΑ, Η ΑΧΡΑΡ ΑΛ ΣΑΜ, Η ΑΧΡΑΡ ΑΛ ΣΑΡΙΑ….ΠΟΥ ΔΙΨΑΝΕ ΓΙΑ ΛΥΤΡΑ-ΑΙΜΑ ΚΛΠ…ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ…ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΧΟΜΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ…
*ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1993 ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΩΝ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΝΕΡΓΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΙΝΑ-ΙΝΔΙΑ-ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΒΥΗ-ΙΡΑΚ-ΙΡΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕΑΚΟΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΟΡ. ΚΟΡΕΑΣ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΠΙ 20 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΣ….ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΑΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ Η ΡΩΣΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ/ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΙΔΕΑ ΠΡΩΤΟΣ ΕΘΕΣΕ Ο ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΣΙΚΟΡΣΚΙ/ΕΥΝΟΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ….