Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

A. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ. ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ «ΑΚΡΑ» ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
09/09/2013
Στον τρόπο με τον οποίο το πρωτογενές πλεόνασμα θα χρησιμεύσει για να ελαφρυνθεί η ελληνική κοινωνία από τα δεινά της εστίασε την καθιερωμένη ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δηλώνοντας παράλληλα βέβαιος ότι ο στόχος θα επιτευχθεί και το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης.
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα, ενώ επανέφερε και τη θεωρία των άκρων, επιτιθέμενος για άλλη μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Χρυσή Αυγή.
Ειδικά όσον αφορά στη βαριά φορολογία, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι το 2014 η φορολογική επιβάρυνση θα είναι μικρότερη, σε σύγκριση με το 2014.
«Πρέπει να πω ότι φέτος είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους. Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν δυσβάστακτους φόρους. Όμως, αυτό θα είναι μόνο για φέτος. Γιατί μέσα στο2013, καλούνται όλοι να πληρώσουν υπόλοιπα φόρων από τα τρία τελευταία χρόνια! Κι αυτό τους έχει επιβαρύνει πάρα πολύ. Δημιουργήσαμε όλες τις δυνατές διευκολύνσεις. Βάλαμε πολλές δόσεις. Αλλά γνωρίζουμε ότι η επιβάρυνση είναι δυσβάστακτη», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:
«Όμως είναι μόνο για φέτος. Να τελειώνουμε! Από την επόμενη χρονιά, θα πληρώνουν όλοι πολύ πιο λογικά ποσά. Κι όσο πηγαίνουν καλά τα έσοδα και πιάνουμε τους στόχους, τόσο θα μειώνονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις. Στόχος μας είναι και παραμένει: να πληρώνουν όλοι από λίγα και ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Όχι να συνθλίβονται οι αδύναμοι και να ξεφεύγουν πάντα οι ισχυροί.
Και να ελαφρύνουμε τελικά την επιβάρυνση της μεσαίας τάξης που είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Και η ραχοκοκαλιά και της κοινωνίας και της δημοκρατίας.
Πρόθεσή μου είναι και παραμένει ο ενιαίος συντελεστής φόρου επιχειρήσεων 15%. Αυτό θα το πετύχουμε μόλις σταθεροποιήσουμε τα πρωτογενή μας πλεονάσματα. Και ΦΠΑ χαμηλότερο από τον τωρινό για τα περισσότερα είδη. Άλλωστε, κάναμε ήδη το πρώτο βήμα με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Αυτό έδωσε «ανάσα» σε δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έσωσε θέσεις εργασίας. Σε αρκετές περιπτώσεις μείωσε και τις τιμές. Και φέρνει άνοδο των φορολογικών εισπράξεων. Διότι εντάθηκαν, στο μεταξύ, και οι έλεγχοι».
Ο κ. Σαμαράς απάντησε και στο ερώτημα, που τίθεται διαρκώς, αν θα βγει η Ελλάδα από την κρίση:
«Ρωτάνε κάποιοι: Θα πάρουν τέλος οι ταλαιπωρίες του ελληνικού λαού, μετά από έξι χρόνια συνεχούς ύφεσης, ανεργίας και λουκέτων;
Απαντώ: Αυτήν τη στιγμή όλοι οι διεθνείς οργανισμοί συμφωνούν ότι ο επόμενος χρόνος, το 2014, θα είναι έτος ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία. Άλλωστε, τα σημάδια ότι η Ελλάδα άλλαξε πορεία τον τελευταίο χρόνο, τα βλέπουν όλοι, ακόμα και οι πιο σκληροί επικριτές της χώρας μας. Όλοι εκτός από κάποιους δικούς μας εδώ, μέσα στην Ελλάδα…Δεν είναι βέβαιο ότι δεν τα βλέπουν. Βέβαιο είναι ότι δεν θέλουν να τα δουν! Και δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι η χώρα αφήνει πίσω οριστικά το χθες. Γιατί οι ίδιοι είναι οι κολλημένοι στο χθες».
Ο κ. Σαμαράς κάλεσε όλους να σκεφτούν «πού ήμασταν πέρσι τέτοιον καιρό και που είμαστε σήμερα», επισημαίνοντας ότι «πέρυσι, οι περισσότεροι στο εξωτερικό προεξοφλούσαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Σήμερα οι ίδιοι προεξοφλούν το ακριβώς αντίθετο: την έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση και τη βέβαιη παραμονή της στο ευρώ».
«Η Ελλάδα» είπε ο πρωθυπουργός, «τηρεί πλέον τα συμφωνηθέντα και πιάνει τους στόχους της. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα και οι δανειστές. Πιάνουμε φέτος πρωτογενές πλεόνασμα. Πάμε δηλαδή καλύτερα από τον στόχο που είχε τεθεί. Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα πέρα απ' ό,τι συμφωνήθηκε ήδη. Άλλωστε μια νέα μετρολογία δεν την αντέχει πια η οικονομία μας».
Ο κ. Σαμαράς τόνισε εξάλλου, ότι «πριν έναν χρόνο, η Ελλάδα ήταν ακόμα μοναδική πηγή αστάθειας για την Ευρώπη, μέσα σε μια, λίγο ως πολύ, σταθερή περιοχή. Σήμερα τα πράγματα έχουν πλήρως αντιστραφεί: η Ελλάδα είναι μια μοναδική νησίδα σταθερότητας, μέσα σε μια όλο και πιο ασταθή περιοχή, που όλοι γνωρίζουν ότι κινδυνεύει να αναφλεγεί. Η Ελλάδα μπορεί πλέον, μαζί με άλλες χώρες, όπως η Κύπρος και το Ισραήλ, να αποτελέσουν έναν άξονα σταθερότητας και σταθεροποίησης σε ολόκληρη την περιοχή μας. Θα μπορούσαμε να το πούμε αυτό, αν πέρσι είχαμε βγει από το ευρώ κι είχαμε γίνει κράτος- παρίας; Θα μπορούσαμε να το πούμε, αν ήμασταν σήμερα απομονωμένοι από εταίρους και συμμάχους;» διερωτήθηκε.
«Πέρυσι» είπε ο πρωθυπουργός, «από τον χώρο αυτόν -στις δύσκολες στιγμές που τότε περνούσε η χώρα μας- σας υποσχέθηκα δύο πράγματα: Ότι δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ, κι ας το ήθελαν τότε πολλοί. Κι ότι θα ξανακάνουμε την Ελλάδα ισχυρή και υπολογίσιμη. Κι ας μην το πίστευαν τότε παρά ελάχιστοι… Σήμερα, έναν χρόνο αργότερα, πάλι από τον χώρο αυτόν, σας λέω, ότι αποτρέψαμε την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη και ότι η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο υπολογίσιμη στην περιοχή της. Και στο μέλλον -θα το δούμε, εδώ θα είμαστε- θα γίνει ακόμα πιο υπολογίσιμη και ισχυρή».
«Ένα μικρό θαύμα αρχίζει να γίνεται στην Ελλάδα», επισήμανε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Σε λίγο θα μπορούμε να πούμε, τέλος και η εποχή των μνημονίων. Όπου άλλοι καθόριζαν την πολιτική μας, γιατί οι ίδιοι δεν μπορούσαμε να περάσουμε ούτε μήνα χωρίς να μας δανείσουν. 
Στο εξής η Ελλάδα θα στέκεται με αξιοπρέπεια στα πόδια της, θα ορίζει την τύχη της και θα αποδεικνύει κάθε μέρα την αξιοπιστία της, αλλά και την ευθύνη που έχει απέναντι στον λαό της».
Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι δεν πήγε στη ΔΕΘ για να τάξει λαγούς με πετραχήλια, όπως γινόταν στο παρελθόν, εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις, και παρατήρησε: 
«Θα μου ήταν πολύ πιο απλό να ερχόμουν εδώ και να έταζα, κι εγώ, λαγούς με πετραχήλια. Να σας έλεγα τα εύκολα, τα ευχάριστα, τα συνηθισμένα, τα μικρά… Προτιμώ να σας πω τα δύσκολα, που όμως δεν είναι πια δυσάρεστα. Τα καινούργια, που δεν είναι ασφαλώς συνηθισμένα. Και τα μεγάλα, που είναι αντίστοιχα με τις φιλοδοξίες αυτού του λαού, αντίστοιχα με την Ιστορία του, αντίστοιχα με τα όνειρα που έχει για τα παιδιά του».
Σχετικά με το στρεβλό μοντέλο του παρελθόντος, ο κ. Σαμαράς είπε:
«Τέλος η αναδιανομή δανεικών. Στο εξής η ελληνική κοινωνία θα αναδιανέμει δίκαια τον πλούτο και τις ευκαιρίες που θα παράγει.
Τέλος η Ελλάδα του κρατισμού, της γραφειοκρατίας και των κυκλωμάτων, που δεν άφηναν τίποτε να προχωρήσει. Στο εξής η Ελλάδα θα κάνει άλματα με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια.
Τέλος η Ελλάδα που αναζητά προστασία και προστάτες. Στο εξής η Ελλάδα θα κερδίζει συμμάχους, νέους ρόλους στην περιοχή της και νέες αγορές στον κόσμο.
Τέλος η Ελλάδα που σαρωνόταν από κύματα λαθρομεταναστών και όπου κυριαρχούσε ο φόβος για την ασφάλεια του πολίτη. Στο εξής η Ελλάδα θα είναι φιλόξενη για όλους, αλλά και αυστηρή με όσους δεν σέβονται τα σύνορα και τους νόμους της. Και οι πολίτες θα νιώθουν την ασφάλεια που τους χρωστά η Πολιτεία.
Τέλος η εποχή που κάποιοι προσπαθούσαν να απαλλαγούν από την εθνική μας παράδοση κι από την πολιτιστική μας ταυτότητα, για να γίνουν τάχα «ψευτο-Ευρωπαίοι». Άλλους τους ενοχλούσε η σχολική ιστορία μας και προσπαθούσαν να την ξαναγράψουν με απίστευτες στρεβλώσεις. Άλλους του ενοχλεί η θρησκευτική παράδοση της Ορθοδοξίας. Τέλος όλα αυτά!».
Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για «μιζέρια» και σημείωσε: 
«Εμείς πετύχαμε ήδη όσα εκείνοι λένε ότι επιδιώκουν! Και τα επιτύχαμε όχι σε σύγκρουση με τους εταίρους μας, αλλά σε συμφωνία μαζί τους.
Τα πετύχαμε, όχι οδηγώντας σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά διασφαλίζοντας την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. 
Τα πετύχαμε χωρίς να απομονώσουμε τη χώρα μας σε μια δύσκολη στιγμή και σε μια ταραγμένη περιοχή, αλλά δημιουργώντας νέες συμμαχίες και συσπείρωση γύρω από την Ελλάδα, στην πιο δύσκολη στιγμή, την ώρα που όλη η περιοχή μας αναφλέγεται».
Ο πρωθυπουργός είπε ότι «εκνευρίζονται οι γνωστοί προφήτες της καταστροφής, χάνουν την ψυχραιμία τους, επειδή, ναι, είμαι αισιόδοξος. Αλλά τι νομίζουν; Εγώ δεν βλέπω την ανεργία; Δεν νιώθω τον πόνο; Δεν ξέρω ότι ο κόσμος ζορίζεται και υποφέρει; Τους απαντώ για να το καταλάβουν μια και καλή:
Ακριβώς αυτό που πολεμώ ανεργία λέγεται, φτώχεια λέγεται, ανασφάλεια λέγεται. Και το πολεμώ, γιατί κορυφαίος μου στόχος και υποχρέωση, είναι να εξαλείψω σε αυτήν τη χώρα κάθε εμπόδιο και κάθε νοοτροπία που αφαιρεί το δικαίωμα του Έλληνα για Ανάπτυξη και Ελπίδα.
Αλλά γνωρίζω και κάτι ακόμα: ότι αυτές οι φωνές της μιζέριας δεν προβλέπουν τα χειρότερα, επιθυμούν τα χειρότερα. Δεν στενοχωριούνται, αλλά θέλουν να μην πάμε καλά, επιδιώκουν να μην υπάρξει πρόοδος, και εύχονται να μη γυρίσει η Ελλάδα τη σελίδα της Ανάπτυξης, μόνο και μόνο για να κερδοσκοπήσουν κομματικά. Από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη των αγώνων και της Προόδου, τους απαντώ:
Έχουν χάσει την ψυχή τους, έχουν χάσει το φιλότιμο, θα χάσουν σε όλα! Μακάρι να είχαμε απέναντί μας μια αντιπολίτευση που στήριζε την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Δεν περιμέναμε, ασφαλώς, να συμφωνούν σε όλα μαζί μας. Αλλά τουλάχιστον να στηρίζουν τις διαρθρωτικές αλλαγές. 
Τουλάχιστον να στηρίζουν τις περικοπές της σπατάλης, το χτύπημα της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, την απομόνωση των εγκληματιών και των κουκουλοφόρων, την απομάκρυνση των επίορκων από το δημόσιο… Αλλά αυτοί είναι αντίθετοι, όχι μόνο με την πολιτική μας… Είναι αντίθετοι με οτιδήποτε βγάζει τη χώρα από την κρίση», επισήμανε.
Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε με σφοδρότητα και εναντίον της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για «νεοναζί», οι οποίοι «καταγγέλλουν τις ακρότητες της Αριστεράς και απαντούν κι εκείνοι με ακρότητες! Χώρια που ψηφίζουν μαζί με την άκρα Αριστερά, εναντίον κάθε μεταρρύθμισης. 
Μιλάνε για "Ελλάδα" κι εκφράζουν ό,τι πιο αντίθετο με την ελληνική σκέψη, με το Ελληνικό Πνεύμα. Μιλάνε για "Πατρίδα" και θαυμάζουν προκλητικά τους χειρότερους τυράννους που γνώρισε ποτέ αυτή η Πατρίδα. Μιλάνε για "εθνικό συμφέρον" κι αποδυναμώνουν τη χώρα όσο κανείς. Γιατί αντιπροσωπεύουν τους χειρότερους εφιάλτες που γνώρισε η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος! Η παρουσία τους και μόνο αποδυναμώνει την Ελλάδα. Την ώρα που η χώρα μας χρειάζεται διεθνή στηρίγματα». 
Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «δύο άκρα» που «επαγγέλλονται την καταστροφή της χώρας, ίσα-ίσα τη στιγμή που οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο», για δύο άκρα που «καταψηφίζουν κάθε μεταρρύθμιση που ανοίγει την πόρτα στο αύριο. Και μένουν γαντζωμένα στο χθες», που «κηρύσσουν το μίσος μέσα στην Ελλάδα, διχάζουν τον ελληνικό λαό και κάνουν ό,τι μπορούν για να απομονώσουν τη χώρα στο εξωτερικό». 
«Και τα δύο άκρα», υπογράμμισε, «περιφρονούν τη δημοκρατία, περιφρονούν τον νόμο και καλλιεργούν την αυθαιρεσία. Δεν έχουν προτάσεις για το αύριο, γιατί δεν τους ενδιαφέρει το αύριο. Έχετε ακούσει καμία συγκεκριμένη πρόταση από τα δύο άκρα; Καμία! Το μόνο που τους νοιάζει είναι να διχάσουν την Ελλάδα και να τη σύρουν σε νέους διχασμούς. Κανείς τους δεν θα κυβερνήσει, γιατί κανείς τους δεν μπορεί να κυβερνήσει. Το μόνο που θέλουν είναι να συγκρουστούν μεταξύ τους πάνω στα ερείπια της χώρας. Δεν θα τους περάσει», είπε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι «η χώρα γυρίζει σελίδα, βγαίνει σιγά-σιγά από την κρίση και βάζει στο περιθώριο τα άκρα και τις ακρότητες. Κι όσο βελτιώνεται η κατάσταση -και στην οικονομία και στη δημόσια ασφάλεια- τόσο θα μπαίνουν οι ακραίοι στο περιθώριο. Όσο η Ελλάδα θα αναδεικνύεται ως δύναμη σταθερότητας σε μια όλο και πιο ασταθή περιοχή, τόσο ο ελληνικός λαός θα αφήνει στο περιθώριο δυνάμεις αποσταθεροποίησης και εξτρεμισμού», τόνισε.
Σχετικά με τη συζήτηση περί βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: 
«Αυτή η συζήτηση περί βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, γίνεται μεταξύ των δανειστών μας και αφορά το πώς θα μας βοηθήσουν περισσότερο, εφ' όσον εμείς κάνουμε αυτό που έχουμε αναλάβει, δηλαδή να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα φέτος. Κι εφ' όσον συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές. Πράγματα που ήδη κάνουμε, έτσι κι αλλιώς.Είναι μια συζήτηση που πρέπει να τελειώσει το ταχύτερο, γιατί αποτελεί την τελευταία τροχοπέδη για να υπάρξουν μεγάλες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία».
Ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι πιάνοντας το πρωτογενές πλεόνασμα και ελέγχοντας το χρέος, σημαίνει απλά, ότι βγαίνουμε από τη μνημονιακή εποχή.
Έστειλε, εξάλλου, μήνυμα ειρήνης, φιλίας, συνεργασίας και ανάπτυξης στις γειτονικές χώρες και σημείωσε: «Ανάπτυξη σημαίνει ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία. Αλλά σταθερότητα σημαίνει ότι δεν γίνονται ανεκτές, ούτε προκλήσεις, ούτε αλυτρωτισμοί από γειτονικά κράτη... Εμείς πρώτοι θέλουμε να βοηθήσουμε τους γείτονές μας. Αλλά την ιστορική ταυτότητα της ελληνικής Μακεδονίας δεν τη διαπραγματευόμαστε.Εμείς πρώτοι τους τείνουμε χέρι φιλίας και αναζητούμε κοινή προοπτική ανάπτυξης. Αλλά με μονομερείς προκλήσεις, η φιλία δεν μπορεί να σταθεί και συνεργασία δεν μπορεί να υπάρξει».
Μήνυμα στους βουλευτές
Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και να συνεχιστεί η λιτότητα, διαβεβαιώνει με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο πρωθυπουργός. 
Ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει πως «οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια ή διευκόλυνση δοθεί στην Ελλάδα θα δοθεί βάσει της προηγούμενης συμφωνίας, όχι ύστερα από νέα συμφωνία... Δεν θα είναι "νέα μνημόνια- νέοι επαχθείς όροι", όπως κραυγάζουν κάποιοι».
Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει, στέλνοντας μήνυμα και στους δανειστές, ότι η χώρα πιάνει τους στόχους της και «τα συμφωνηθέντα προβλέπουν ανακούφιση από το πρωτογενές πλεόνασμα, όχι νέα λιτότητα». 
Στο ερώτημα εάν, στην περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν για νέα μέτρα, θα προσφύγει στις κάλπες, αναφέρει πως «κάναμε όσα συμφωνήσαμε. Θα τα κάνουμε μέχρι κεραίας, αλλά επιπρόσθετα μέτρα δεν θα πάρουμε. Ούτε επιτρέπεται να αποσταθεροποιήσω τη χώρα μιλώντας για πρόωρες εκλογές, τώρα που η Ελλάδα σταθεροποιείται...», τόνισε.
Τέλος, ο κ. Σαμαράς απορρίπτει την πιθανότητα «κοινοβουλευτικού ατυχήματος», αλλά δηλώνει πως «στην περίπτωση που βουλευτές της πλειοψηφίας αρνηθούν να στηρίξουν κυβερνητικό νομοσχέδιο, τότε αυτό δεν θα είναι ατύχημα αλλά δολιοφθορά».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ