Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Όχι στους αγωγούς προς Τουρκία. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
08/10/2013
Δεν είναι επιλογή οι αγωγοί προς την Τουρκία, ξεκαθάρισε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.
Μιλώντας σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κόμματος για την ενεργειακή πολιτική ο υπουργός είπε συγκεκριμένα ότι «η συζήτηση περί αγωγών (σ.σ: φυσικού αερίου) στην Τουρκία, δεν είναι καν επιλογή, ‘εμείς τα λέμε εμείς τα ακούμε', δεν είναι καν επιλογή».
Ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι η Κύπρος θέλει να γίνει ενεργειακός κόμβος με επίκεντρο της στρατηγικής της το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου.
 
 
 

«Ναι έχουμε αβεβαιότητες και τις αναφέραμε, για παράδειγμα οι εκτιμήσεις του 2011 δεν επιβεβαιώθηκαν στη γεώτρηση, μπορεί σε μερικούς μήνες, όταν θα γίνει η δεύτερη γεώτρηση να έχουμε ανατροπή, μπορεί να είναι επιπλέον ανακαλύψεις από το οικόπεδο 12», σημείωσε.
Ο Υπουργός ανέφερε ότι η Noble, στις ανακοινώσεις της την περασμένη Πέμπτηανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη έξι δυνητικοί στόχοι και ότι επεξεργάζονται αυτή την ώρα τα σεισμογραφικά δεδομένα για να θέσουν τις προτεραιότητες και τους στόχους τους.
«Πέραν αυτών έχουμε τα υπόλοιπα κοιτάσματα που έχουν αδειοδοτηθεί, φαίνονται πολύ προσοδοφόρα, έχουμε τα τεμάχια που δεν έχουν αδειοδοτηθεί, βλέποντας λοιπόν τι έχουμε, μπορώ εύκολα να πω ότι η αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι θέμα ποσοτήτων, αλλά θέμα χρόνου, είναι το timing, εδώ είναι το κλειδί, το πότε», εξήγησε ο κ. Λακκοτρύπης.
Για την επιλογή του συμπιεσμένου αερίου (CNG) για την εγχώρια αγορά, είπε ότι δεν υπάρχει άλλη τεχνολογία που να έχει οικονομίες κλίμακος όπως το τερματικό υγροποίησης και πρόσθεσε ότι για τις εξαγωγές η πολιτική παραμένει για το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ