Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Μπαρνιέ υπέρ Ελλάδας. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

ΠΗΓΗ :  "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
29/10/2013
Απορρίπτει ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ την ιδέα που υποστηρίζεται από τη γαλλική δεξιά να αποκλείονται ορισμένες χώρες από τη ζώνη Σένγκεν όταν δεν ασκούν αρκετά αυστηρά τον έλεγχο των συνόρων τους, καθώς, όπως είπε μιλώντας  στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Φρανς 2 «δεν πιστεύω ότι η σωστή κατεύθυνση είναι να αποκλείουμε».
 

Ο κ. Μπαρνιέ τάχθηκε εναντίον μιας πρότασης του κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα, του κύριου κόμματος της δεξιάς του οποίου είναι μέλος.
«Δεν πιστεύω ότι ο σωστός τρόπος για να προστατευθούμε είναι να αφήσουμε απ' έξω χώρες, χωρίς βοήθεια, χωρίς μέσα — και γνωρίζουμε καλά ότι τα τεχνικά μέσα για την επιτήρηση των συνόρων κοστίζουν ακριβά, γίνεται μάλιστα λόγος για χρήση μη επανδρωμένων αεροπλάνων», πρόσθεσε ο Μπαρνιέ.
Ο πρώην υπουργός του Νικολά Σαρκοζί ξεκαθάρισε πάντως ότι «έχουμε δίκιο να ζητούμε να μπουν τα πράγματα σε τάξη στη Σένγκεν, να ενισχυθεί, να επαληθεύεται ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει καθένας γίνονται πράγματι σεβαστές».
Μερικούς μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, ο Μισέλ Μπαρνιέ σκιαγράφησε προτάσεις για τη μετανάστευση, ένα ζήτημα στο οποίο η Ευρώπη «δεν κάνει αρκετά», προτείνοντας περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών.
«Είναι σαφώς μια υπόθεση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί. Δεν πρέπει να αφήνουμε για παράδειγμα τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή —την Ελλάδα, τη Μάλτα, την Κύπρο ή την Ιταλία— να αντιμετωπίζουν μόνες το ζήτημα της υποδοχής αυτών των χιλιάδων προσφύγων», εξήγησε.
Ο Γάλλος επίτροπος επέμεινε στο αίτημα της ευρωπαϊκής Επιτροπής να ενισχυθεί η Frontex, η υπηρεσία επιτήρησης των ευρωπαϊκών συνόρων, από την οποία, όπως είπε, «λείπουν μέσα».
Τάχθηκε επίσης υπέρ μιας «ευρωπαϊκής δύναμης πολιτικής προστασίας», η οποία θα μπορούσε να αναλαμβάνει «επιχειρήσεις ασφάλειας και διάσωσης», κυρίως στη Μεσόγειο.
«Έχουμε ζητήσει τα μέσα και θα δούμε αν η πολιτική βούληση είναι επαρκής ώστε να μας δώσει αυτά τα μέσα για να διαχειρισθούμε από κοινού τα σύνορά μας», κατέληξε ο Μισέλ Μπαρνιέ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ