Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Μια αληθινή ιστορία στην Ανταρκτική, και μία περιήγηση στον υπέργειο και υποθαλάσσιο κόσμο του αρχιπελάγους της Ινδονησίας. Το Versus Club και η πρεσβεία της Ινδονησίας σας φιλοξενούν με ινδονησιακό φαγητό και παραδοσιακούς χορούς.

 
 
ΠΗΓΗ :  
Versus Travel Newsletter
newsletter@versus-travel.gr
 
 
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 30/10  
 
 ΔΙΠΛΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΡΙΠΤΥΧΟ:
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ –ΤΑΞΙΔΙ–ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Δηλώστε συμμετοχή στο 210.41.01.601 εσ. 123 στην πρώτη εκδήλωση ή στην δεύτερη ή και στις δύο. Μεσολαβεί διάλειμμα μεταξύ των εκδηλώσεων.
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 18:15
ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΝΤΟΧΗΣ : ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ με τον Νίκο ΤΟΔΟΥΛΟ
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 19:30
Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε την Πρεσβεία της Ινδονησίας στο Versus Club
Η ακτογραμμή και το αρχιπέλαγος της ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ
Βραδιά με  χορούς και κουζίνα της ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ
  
 
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 18:15   
ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΝΤΟΧΗΣ : ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
1914 - Ο θρυλικός βρετανός εξερευνητής  της περιόδου, γνωστής και ως «ηρωική εποχή της εξερεύνησης της Ανταρκτικής»  Sir Ernest HenryShackleton, ιρλανδικής καταγωγής, ξεκίνησε για μια αποστολή που καταγράφηκε σαν μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες επιβίωσης όλων των εποχών. Την διέλευσης της Ηπείρου της Ανταρκτικής από θάλασσα σε θάλασσα, μέσω του Νότιου πόλου  
Μετά από 10 μήνες το σκάφος του πλέοντας έρμαιο των κυμάτων και των σκληρών καιρικών συνθηκών, θρυμματίστηκε πάνω στους πάγους. Αποκλεισμένος στους πάγους για 10 μήνες στο Point Wild, αποφάσισε να πάρει τις τύχες του πληρώματος του στα χέρια του και με πέντε από τους άντρες του και με την 7μετρη βάρκα τους James Caird, ξεκίνησε για ένα επικό ταξίδι 800 ναυτικών μιλίων (1500χλμ) μέσα στις χειρότερες θάλασσες του κόσμου στον Νότιο Ατλαντικό, την Scotia Sea, για να καταλήξει, διασχίζοντας  την ορεινή και αλπική ενδοχώρα του νησιού South Georgia, μέσα από ένα σύμπλεγμα  παγετώνων και βουνών, που μέχρι τότε θεωρείτο απροσπέλαστη  χωρίς εξοπλισμό, στον κοντινότερο φαλαινοθηρικό σταθμό τουStromness. Τελικά ο Shackleton μαζί με δυο ακόμα συντρόφους του, τον Tom Crean και Frank Worsley κατάφεραν να ολοκληρώσουν το επικό τους ταξίδι στις 21 Μαΐου 1916 φτάνοντας στην ασφάλεια του Stromness και στην συνέχεια με την βοήθεια της Χιλιανής κυβέρνησης κατάφεραν τους επόμενους μήνες να διασώσουν όλους τους άντρες του πληρώματος του, που άφησε πίσω .
λίγες μέρες πριν το  2014    ο Νίκος Τόδουλος, μας αφηγείται πως μαζί με τους φίλους και συνορειβάτες του  Howard Whalen και James Kell, πέρασε την πύλη προς την Ανταρκτική από το απομακρυσμένο λιμάνι της Ushuaia στο αρχιπέλαγος της Γης του Πυρός, πραγματοποιώντας  αποστολή στην Ανταρκτική με στόχο την αναβίωση της βρετανικής εξερευνητικής αποστολής «Trans-Antarctic Expedition” του Sir Ernest Henry Shackleton. Η συνέχεια επί της σκηνής του Versus Club  
 
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 19:30
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ  … με Ινδονησιακούς χορούς
Όση η Γερμανία, η Ισπανία, η Βρετανία, η Ιαπωνία και η Ελλάδα μαζί, σε μήκος 5.000 χιλιομέτρων στον Ισημερινό, 17.000 νησιά σε εξωτική … διάταξη, εκτείνονται από την ηπειρωτική Ασία μέχρι την Αυστραλία.
Σουμάτρα, Ιάβα , Μπαλί, Λόμποκ, Κόμοντο, Φλόρες, Καλιμαντάν, Σουλαβέζι, Μολούκες …   Η αχανής ακτογραμμή του  Ινδονησιακού αρχιπελάγους είναι από αυτές τις περιπτώσεις χωρών με μοναδικό πλουραλισμό τόσο όσο αφορά την φύση όσο και πολιτισμικά. Εξωτικές αλαβάστρινες παραλίες, ηφαιστιογενή οροπέδια, τρεχούμενα νερά, λίμνες και κρατήρες που αχνίζουν,  πρωτόγονη ζωή και  φυλές με ιδιόρρυθμές επικήδειες τελετές και ταφικά έθιμα, τροπικά παρθένα δάση, σαρκοφάγες σαύρες με βάρος που φτάνει τα 100 κιλά, αρχαίοι πολιτισμοί και πολύβουες σύγχρονες πόλεις γεμάτες ζωή,μεγαλόπρεπα ινδουιστικά συμπλέγματα ναών εκεί που κυρίαρχη θρησκεία είναι ο Ισλαμισμός και οι Ινδονήσιοι φιλόξενοι , φιλικοί και εγκάρδιοι. Αυτόν τον παράδεισο της γης,   πρόκειται να ανακαλύψουμε με την συνδρομή της πρεσβείας της Ινδονησίας, που θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε.    
 
H πρεσβεία δίνοντας δείγμα γραφής για το φιλικό και φιλόξενο πνεύμα που διακατέχει τον ινδονησιακό  λαό, μας παρέχει παραδοσιακό φαγητό υπό τις περίτεχνες χορευτικές φιγούρες ινδονησιακού χορευτικού συγκροτήματος.
 

Όλα αυτά θα διαδραματιστούν στον ατμοσφαιρικό 6ο όροφο με φόντο το φωτισμένο βράχο της πόλης μας... 

 
Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική. Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας, καλώντας στο τηλέφωνο 210.41.01.601 εσ. 123
 
 
Σε περίπτωση που δηλώσατε συμμετοχή και για οποιαδήποτε αιτία δεν μπορείτε τελικά να παρευρεθείτε, παρακαλούμε όπως ακυρώσετε τη συμμετοχή σας καλώντας στο τηλέφωνο 210.41.01.601 εσ. 123

Σε περίπτωση που ΔΕΝ έχετε δηλώσει συμμετοχή δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο χώρο.
 
 
 
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ
 
                                    Κ  Α  Λ  Ο     Τ  Ρ  Ι  Η  Μ  Ε  Ρ  Ο   !!!
                                               
                                                Κ   Α  Λ  Α    Τ  Α  Ξ  Ι  Δ  Ι  Α    !!!
                                               
                                                            Κ  Α  Λ  Η    Ε  Π  Ι Σ  Τ  Ρ  Ο  Φ  Η   !!!
                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ