Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ο Ήλιος άρχισε να συμπεριφέρεται απρόβλεπτα

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/o-hlios-sumperiferete-paraxena.html#ixzz2iwOY2HSR


 
Μέσα στις επόμενες ημέρες στον Ήλιο είναι πιθανόν να σημειωθούν ισχυρές εκλάμψεις, οι οποίες θα προκαλέσουν στη Γη μαγνητικές καταιγίδες. Σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες, ο κίνδυνος των ηλιακών εκλάμψεων θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα.
Στον Ήλιο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, προσεγγίζονται δύο ενεργές ζώνες, οι οποίες είναι ομάδες κηλίδων. Για την ώρα φέρονται να είναι ασφαλείς, όμως εάν συγχωνευτούν σε μία, τότε οι μάζες των θερμών αερίων θα αποσπαστούν από τον Ήλιο και με γιγαντιαία ταχύτητα θα πεταχτούν στο διάστημα. Εάν πάνε προς τη Γη, τότε οι άνθρωποι θα υποστούν την επίδραση του λεγόμενου «μαγνητικού νέφους», το οποίο μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες σε συσκευές.
Οι συνέπειες αυτού του γεγονότος είναι απρόβλεπτες.
Τα αεροσκάφη μπορεί να χάσουν την επαφή με τους ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας και τους ραδιοφάρους, ενώ σωματίδια της ηλιακής ενέργειας μπορεί να εκτοπίσουν από την πορεία τους ακόμη και πυραύλους. Αυτό είχε ήδη ξανασυμβεί. Δεν αποκλείονται ατυχήματα και στις υποδομές πάνω στο έδαφος: οι οποιοιδήποτε αγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας, μεταξύ των οποίων οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου, σιδηροδρομικές γραμμές, μπορούν να απειλούνται από πυρκαγιές και από τεχνικές δυσλειτουργίες.
Για να είναι έτοιμοι για παρόμοιες εκπλήξεις του Ήλιου μας, στη Ρωσία και στις ΗΠΑ έχουν δημιουργηθεί ειδικές υπηρεσίες διαστημικού καιρού. Οι υπηρεσίες αυτές παρακολουθούν το επίπεδο της ηλιακής δραστηριότητας και προειδοποιούν διάφορους οργανισμούς. Όμως είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί η συμπεριφορά του Ήλιου, πιστεύει ο φυσικός Αλεξάντρ Σολοβιόφ:
Είναι δύσκολο να προβλέψουμε τις εκλάμψεις, ιδιαίτερα τις μεγάλες, διότι είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις καταιγίδες στην ατμόσφαιρά μας, να ξέρουμε εκ των προτέρων, ότι σε κάποιο μέρος θα υπάρξει ένας τυφώνας, στη συγκεκριμένη ώρα και μέρα.
Σήμερα οι επιστήμονες μπορούν να κάνουν προβλέψεις για λίγες ώρες. Αυτό είναι αρκετό για να ρυθμιστούν τα χρονοδιαγράμματα των πτήσεων των πυραύλων και των αεροσκαφών. Όσον αφορά το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, σε αυτό απαγορεύεται κατηγορηματικά να βγαίνει στο ανοιχτό διάστημα κατά τις επικίνδυνες περιόδους.
Είναι σημαντικό να προειδοποιούνται για την επερχόμενη μαγνητική καταιγίδα όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται. Η κατάσταση της υγείας των ατόμων που πάσχουν από καρδιαγγειακές νόσους μπορεί να επιδεινωθεί ραγδαία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ