Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Τιμητικές εκδηλώσεις στο Ναύπλιο για τον Ι.Καποδίστρια από ρωσική αντιπροσωπεία με στρατιωτικά αγήματα του στόλου της Μαύρης θάλασσας

 
























 Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» (Ελλάδα), ο Δήμος Ναυπλιέων, το “Διαπεριφερειακό Κοινωνικό Ίδρυμα Κέντρο Εθνικής Δόξας” (Ρωσία) και το “Ίδρυμα Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου” (Ρωσία), οργάνωσαν τιμητικές εκδηλώσεις στο Ναυπλιο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 185 χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Οι εκδηλώσεις έγιναν την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 όπου εψάλει επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Καποδίστρια από τους συμμετέχοντες φορείς, το Δήμο Ναυπλιέων,  αγημάτων του Ρωσικού στόλου της Μαύρης θάλασσας και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο “Βουλευτικό”, πρώτη Βουλή των Ελλήνων, με μουσικο πρόγραμμα αφιερωμένο στη μνήμη του Καποδίστρια και βραβεύσεις. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο στην Αθήνα με ημερίδα αφιερωμένη στο Καποδίστρια, παρουσία του υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός , ο επικεφαλής των Ρωσικών σιδηροδρόμων και επικεφαλής του Ιδρύματος «Άγιος Ανδρέας» Βλαντιμίρ Γιακούνιν, ο Ρώσος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας Τσιρκόφ Βίκτωρ, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού  Ε.Αποστολάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Α. Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτριος Κωστούρος, ρωσική αντιπροσωπεία και πάρα πολύς κόσμος.
 Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν τιμητικά στρατιωτικά αγήματα και οι μπάντες του ρωσικού και ελληνικού πολεμικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ