Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Κοινωνική κρίση και στη Γερμανία: 13 εκατομμύρια πολίτες αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/koinwnikh-krish-kai-sth-germania-13-ekatommyria-polites-antimetwpoi-me-ton-kindyno-ths-ftwxeias.html#ixzz2j2WP9rnX


  
Τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων στην Γερμανία, την μεγαλύτερη κατά τα άλλα οικονομία της ευρωζώνης, που διαβιούν υπό συνθήκες φτώχειας αυξάνεται συνεχώς: περίπου ένας στους έξι πολίτες είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας (σ.σ. pentapostagma.gr  Destatis) και την Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Eurostat 16,1 τοις εκατό του γερμανικού πληθυσμού ή σχεδόν 13 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της σχετικής φτώχειας.

Ο απόλυτος αυτός αριθμός είναι σημαντικά υψηλότερος από αυτόν για τους πολίτες γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Τσεχίας, της Ολλανδίας και της  Γαλλίας.

Ο δείκτης κινδύνου σχετικής φτώχειας βρίσκεται στο 9,6 τοις εκατό στην Δημοκρατία της Τσεχίας, ενώ ο ίδιος δείκτης βρίσκεται αντίστοιχα στο 10,1 τοις εκατό στην Ολλανδία και στο 14,1 τοις εκατό στη Γαλλία.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι αυξάνεται το φαινόμενο της σχετικής φτώχειας στη Γερμανία παρά τους ισχυρισμούς από την Καγκελάριο Angela Merkel ότι η χώρα βιώνει τα οφέλη της οικονομικής ανάπτυξης και του χαμηλού δείκτη ανεργίας.

Επιπρόσθετα, οι γυναίκες στη Γερμανία αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας από ότι οι άντρες, ανισότητα που εμφανίζεται εντονότερη για τον γυναικείο πληθυσμό στην πληθυσμιακή κατηγορία    ηλικίας  άνω  των 65 ετών.

Ο δείκτης κινδύνου φτώχειας για κορίτσια κάτω των 18 ετών βρίσκεται στο 15,7 τοις εκατό, που είναι μεγαλύτερος από τον δείκτη κινδύνου φτώχειας για τα αγόρια της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας (σ.σ. 
pentapostagma.gr – 14,8%).

Στις 17 Οκτωβρίου, ηγετικά οικονομικά think tanks γκρέμισαν την φετινή πρόβλεψη για την οικονομική μεγέθυνση στη Γερμανία κατά το ήμισυ. 

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την 1η Οκτωβρίου από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης της Γερμανίας, το επίπεδο ανεργίας της χώρας αυξήθηκε κατά 25.000 ανέργους σε εποχικά προσαρμοσμένους δείκτες τον προηγούμενο μήνα, έπειτα από μία αύξηση της τάξης των 9.000 για τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

Είναι ολοφάνερο πλέον, ότι η κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση «χτυπά την πόρτα» και της Γερμανίας.. Οι μονόδρομοι των μέτρων λιτότητας ως «μπούμερανγκ»;

pentapostagma.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ