Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Σαρώνουν την ελληνική Υγεία οι Τούρκοι! Αγοράζουν νοσοκομεία, πλωτά ιατρεία, ζητούν γιατρούς

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/sarwnoun-thn-ellhnikh-ygeia-oi-tourkoi.html#ixzz2j7jpBhVo


  

 

Η προκλητική δήλωση του υπουργού Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίονογλου ο οποίος κάλεσε τους άνεργους γιατρούς της Ελλάδας στην Τουρκία για να πιάσουν δουλειά, φαίνεται ότι είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της επεκτατικής …υγειονομικής πολιτικής που εφαρμόζουν το τελευταίο διάστημα οι γείτονες!
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
«Κεφάλι» στη Υγεία έναντι της Ελλάδος επιχειρεί να πάρει η γειτονική Τουρκία με συνεχείς επενδύσεις στον τομέα εδώ και περίπου δύο χρόνια. 
Αμέσως μετά την «εισβολή» του μνημονίου στη χώρα μας και τα συνεχή λουκέτα σε μονάδες υγείας, οι Τούρκοι φαίνεται ότι είδαν μια καλή ευκαιρία για να επεκταθούν και στη χώρα μας. 
 
Η δήλωση του Τούρκου Υπουργού Υγείας ο οποίος κάλεσε στην πατρίδα του τους περίπου 7000 Έλληνες γιατρούς που αναζητούν δουλειά στο εξωτερικό λόγω ανεργίας, αποτέλεσε προφανώς μια προσπάθεια να φανεί η οικονομική …ανωτερότητα της Τουρκίας. Στην πράξη όμως οι επενδύσεις είχαν αρχίσει πολύ νωρίτερα. 


 

Τούρκοι επιχειρηματίες εδώ και καιρό κάνουν συναντήσεις με Έλληνες και παζαρεύουν τη συμμετοχή τους σε ελληνικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Υγεία. 
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της προσπάθειας που γινόταν να πουληθεί το «Ερρίκος Ντυνάν», μέσα στους βασικούς παίκτες ήταν και Τούρκοι επιχειρηματίες οι οποίοι έδιναν σχεδόν …γη και ύδωρ για να πάρουν το υπό οικονομική κατάρρευση νοσηλευτικό ίδρυμα. 
 
Και στη συνέχεια όμως οι γείτονες θέλησαν να πάρουν «κεφάλι» και στο Αιγαίο βγάζοντας στα ανοικτά πλωτό νοσοκομείο για να καλύψουν τις ανάγκες τουριστών και όχι μόνο.

 

Παράλληλα εδώ και καιρό Έλληνες γιατροί προσκαλούνται στην Τουρκία με μεγάλες αμοιβές, για να πραγματοποιήσουν ιατρικές πράξεις ή χειρουργεία. 
 
Η περίοδος όπου το ελληνικό δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει λόγο των περικοπών  ενώ και ο ιδιωτικός τομέας αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, φαίνεται ότι φαντάζει ιδανική για τους Τούρκους που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να εισβάλουν επιχειρηματικά στην Ελλάδα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ