Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

1940 - ΟΧΙ σε όλα! 2010- ΝΑΙ σε όλα! 2013- Πάρτε τα όλα η φύγετε τώρα...;

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/1940-oxi-se-ola.html#ixzz2irZNNwwQ


 
Πολλές φορές η επικεφαλίδα είναι από μόνη της κείμενο, δίχως να χρειάζονται  περισσότερα λόγια.  Όμως θα επιμείνουμε στην ιστορική λέξη ΟΧΙ  του έπους του 40  που μπορεί να μας φιλοτιμήσει όψιμα να ξυπνήσουμε από τον πνευματικό ¨¨αεροψεκασμό¨¨ της σημερινής ακηδίας μας. Από εμάς εξαρτάται αν το ΟΧΙ του 40  θα είναι και το τελευταίο ΟΧΙ που είπε η Ρωμαίικη Ράτσα.
Λοιπόν λεβέντες και λεβέντισσες  πάμε παρακάτω...
Ήμουν από τους τυχερούς γιατί τα πρώτα παραμύθια που άκουσα και ζωγραφίσθηκαν με ανεξίτηλα χρώματα στην παιδική ψυχή ήταν του μακαρίτη παππού  μου Κώστα που συμμετείχε σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Βόρειο Ήπειρο το 40 και τις μετέτρεψε σε ιστορικά ακούσματα. Κάθε φορά όμως που σαν παιδάκι αντίκριζα το πληγωμένο χέρι του καταλάβαινα ότι δεν ήταν παραμύθια αλλά μια μεγάλη αλήθεια που θα με ζύμωνε  με την ιστορία.
Και μετά όταν μεγάλωσα λίγο άρχισα να  συγκρατώ και κάποιες ιδιαίτερες εκφράσεις του.
¨ ξέρεις γιατί η ΠΑΝΑΓΙΑ μας εμφανιζόταν πολλές φορές δίπλα μας;¨
¨γιατί είπαμε ΟΧΙ  ΣΕ ΟΛΑ¨
¨¨δεν είπαμε μόνο  το ΟΧΙ στο Μουσολίνι και τον Φασισμό αλλά και στην Κακοδοξία της Δύσης¨¨
¨¨ η ΠΑΝΑΓΙΑ μας γνώριζε ότι δεν κατεβαίνουν μόνο οι φασίστες  αλλά και  οι αιρετικοί ορθοδοξομάχοι  κάτι που απέδειξαν με τον άνανδρο τορπιλισμό της Έλλης ανήμερα της Εορτής ΤΗΣ στα γαλάζια νερά της Τήνου και αργότερα με τα αποτρόπαια εγκλήματα  που διέπραξαν σε όλη την Ρωμαίικη επικράτειᨨ
¨¨σε  ΟΛΟΥΣ αυτούς  λοιπόν είπαμε το ΟΧΙ¨¨

Τότε που να καταλάβω ότι ο Ελληνισμός δεχόταν εναντίον του την επίθεση μιας νέας  βάρβαρης σιδηρόφρακτης  φασιστικής Σταυροφορίας που είχε την υποστήριξη του Βατικανού. Διότι αν σου χαρίζει ένας εγκληματίας πολέμου χρήματα και εσύ τα αποδέχεσαι συμμετέχεις ηθικά στις δραστηριότητες αυτού όπως φαίνεται από τα παρακάτω που ήρθαν στο φώς της επικαιρότητας και μετά από πολλά χρόνια καταλάβαινα το ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ του παππού μου.

¨¨ Πολυτελή ακίνητα στη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ελβετία και ένα διεθνές χαρτοφυλάκιο 600 εκατομμυρίων ευρώ μέσω υπεράκτιων εταιρειών θα ταίριαζαν απόλυτα στο προφίλ κάποιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας. Ανήκουν όμως στο Βατικανό και προέρχονται από χρήματα που αρχικά είχαν δοθεί στην Καθολική Εκκλησία  από τον δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι σε αντάλλαγμα για την παπική αναγνώριση του φασιστικού του καθεστώτος το 1929.  
 Εκτοτε η διεθνής αξία αυτής της περιουσίας πολλαπλασιάστηκε και πλέον ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια ευρώ..
Το εκπληκτικό όμως είναι μέχρι ποιου σημείου έφτασε το Βατικανό για να διατηρήσει την μυστικότητα της προέλευσης αυτών των χρημάτων. Το συγκρότημα γραφείων της Σεν Τζέιμς Σκουέρ ιδιοκτησίας του Βατικανού αγοράστηκε μέσω μιας βρετανικής εταιρείας, της Grolux Investements
Η έρευνα της βρετανικής εφημερίδας Guardian σε παλιά αρχεία αποκάλυψε την αλήθεια. Η Grolux Investements βρέθηκε τελικά να ελέγχεται από την ελβετική εταιρεία Profima, που όπως επιβεβαιώνουν τα βρετανικά αρχεία ανήκει στο Βατικανό και μάλιστα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχε κατηγορηθεί ότι «εμπλέκεται σε δραστηριότητες που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των Συμμάχων»..

Τα χρήματα του Μουσολίνι ήταν απολύτως αναγκαία για τα οικονομικά του Βατικανού, διότι έτσι εξασφάλιζε την οικονομική άνεση και ασφάλεια σε ένα μεγάλο βάθος χρόνου.
Ενώ όμως η μυστικότητα σχετικά με την φασιστική προέλευσης του πλούτου του Βατικανού ήταν ίσως κατανοητή κατά τη διάρκεια του πολέμου, εκείνο που είναι λιγότερο κατανοητό σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι οικονομικές δομές των επίμαχων εταιρειών έχουν ταυτοποιηθεί είναι γιατί το Βατικανό συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος για την όλη υπόθεση. ( Η αυτοκρατορία πίσω από την... τσέπη του Μουσολίνι) ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  22/01/2013 14:30 (REUTERS/Osservatore Romano) http://www.tovima.gr/#

Πίσω από ένα καλά μεταμφιεσμένο υπεράκτιο εταιρικό πλέγμα, η παπική εκκλησία έχει χτίσει με τα χρόνια ένα διεθνές portfolio, χρησιμοποιώντας τα τεράστια χρηματικά ποσά που της πρόσφερε ο Μουσολίνι με αντάλλαγμα την αναγνώριση του ιταλικού φασιστικού καθεστώτος το 1929.
Το βέβαιο είναι, όπως αναφέρει ο ιστορικός του Κέμπριτζ Τζον Πόλαρντ, ότι αυτά τα χρήματα αποδείχθηκαν υψίστης σημασίας για τα οικονομικά του Βατικανού: «Η παπική εκκλησία ήταν πλέον οικονομικά εξασφαλισμένη. Δεν θα ήταν ποτέ ξανά φτωχή».Πηγή: Πώς το Βατικανό έχτισε μία μυστική αυτοκρατορία με τα εκατομμύρια του Μουσολίνι | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/87020#ixzz2ifz6zi6M
Τελικά η Δύση έχει μια ιδιαίτερη ¨¨ μανία ¨¨ με τα ακίνητα όπως φαίνεται και στην σημερινή μνημονιακή πραγματικότητα του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Το 40 ο Έλληνας είχε πιο νωπή την μνήμη του Ισαπόστολου και Εθνάρχη μας Πατρο- Κοσμά που έλεγε ¨¨τον Πάπα να καταράσθε , αυτός θα είναι η αιτίᨨ και έτσι αυθόρμητα ταύτισε το  ηρωικό ΟΧΙ του  με την ρήση αυτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και στάθηκε ανάχωμα στην κακοδοξία της Ευρώπης που επέλαυνε για να ¨¨επενδύσε騨 στην Ορθόδοξη Ελλάδα.
Σήμερα οποιαδήποτε σύγκριση με το παρελθόν μας πληγώνει αφάνταστα γιατί οι Ήρωες του ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ   μεταμορφώθηκαν σε υποτακτικούς του ΝΑΙ. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά οι άνθρωποι προς το παρόν φαίνεται να διαφέρουν...
Από εμάς εξαρτάται πλέον αν το ΟΧΙ του 40  θα είναι και το τελευταίο ΟΧΙ που είπε η Ρωμαίικη Ράτσα.
ΖΗΤΩ ΤΟ ΟΧΙ του 40 και όλων των ηρωικών στιγμών του Αδούλωτου Ελληνισμού.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ