Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η.Π.Α: Συνθήκες κοινωνικής έκρηξης δημιουργούν οι περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/hpa-synthikes-koinwnikhs-ekrhxhs-dhmiourgoun-oi-perikopes-sta-koinwnika-epidomata.html#ixzz2j7pjfJ18


  
47,6 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες αναμένεται να αντιμετωπίσουν περικοπές στην επιδότηση μέσω κουπονιών τροφίμων, με τους περισσότερους εξ αυτών να μην γνωρίζουν ακόμη για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.

Οι κοινωνικές αντιδράσεις αναμένονται πολύ έντονες, καθώς οι ωφελούμενοι του προγράμματος δεν θα μπορούν πλέον να αγοράσουν τα απαραίτητα τρόφιμα για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Το αίτιο πίσω από αυτήν την εξέλιξη είναι η λήξη της προσωρινής χρηματοδοτικής ενίσχυσης για το πρόγραμμα κουπονιών τροφίμων που υλοποιήθηκε κατά το διάστημα της προηγούμενης ύφεσης. Πώς μπορεί όμως να υπάρξει κοινωνική συναίνεση για ένα τέτοιο μέτρο;

Ο κίνδυνος της μαζικής κοινωνικής έκρηξης ελλοχεύει πλέον για τις Η.Π.Α. Αν λάβουμε υπόψη μας και τις ταραχές μικρής κλίμακας που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα τον Οκτώβριο - όταν το σύστημα επεξεργασίας πληρωμών μέσω κουπονιών τροφίμων αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα για μερικές μόνο ώρες - είναι ολοφάνερο πλέον ότι η πλειονότητα των δικαιούχων κουπονιών τροφίμων έχει χάσει την υπομονή της.. Ποιος μπορεί να προβλέψει τις κοινωνικές αντιδράσεις εάν υπάρξει νέα δημοσιονομική κρίση – κρίση ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης - στις αρχές του νέου έτους, που αναμένεται να οδηγήσει στην προσωρινή διακοπή των επιδομάτων κουπονιών τροφίμων;

Τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, οδήγησαν σε διαδηλώσεις και εξεγέρσεις, με τις Η.Π.Α να είναι έτοιμες να βιώσουν και αυτές παρόμοια φαινόμενα.

Δημοσίευμα του 
NBC News που σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr αναφέρει ότι όλοι οι δικαιούχοι του προγράμματος κουπονιών τροφίμων θα λάβουν μειωμένα επιδόματα τον μήνα Νοέμβριο. Αυτή η εξέλιξη ίσως αποτελέσει την αρχή της παγίωσης των περικοπών σε ένα πρόγραμμα που ουσιαστικά βοηθά τις φτωχές οικογένειες να τραφούν.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ακόμη και στο ύψος που κυμαίνονται τα επιδόματα αυτήν την στιγμή οι φτωχές οικογένειες δύσκολα μπορούν να αποφύγουν την διατροφική φτώχεια: το επίδομα κουπονιού τροφίμων παρέχει μόλις 272 δολάρια ανά νοικοκυριό σε μηνιαία βάση για την κάλυψη των διατροφικών της αναγκών.

Η περικοπή που θα ισχύσει από τις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να πλήξει εντονότερα όσους ζουν στα όρια της φτώχειας. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μία τετραμελής οικογένεια θα λαμβάνει 36 δολάρια λιγότερα ανά μήνα  ως  επιδότηση για την αγορά τροφίμων. 

Καθώς η φτώχεια στις Η.Π.Α συνεχίζει να αυξάνεται και οι ομοσπονδιακές παροχές συνεχίζουν να περικόπτονται, η απόγνωση των φτωχών αμερικανών πολιτών θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Στην Αμερική, υπάρχουν πλέον 6 εκατομμύρια πολίτες στην ηλικιακή κατηγορία μεταξύ 16 και 24 ετών που δεν βρίσκονται ούτε στο σύστημα εκπαίδευσης, ούτε και εργάζονται. Μεγάλες αμερικανικές πόλεις αποτελούνται, δυστυχώς, από περισσότερους από 100.000 «ανενεργούς» νέους.

Οι συνθήκες της κοινωνικής έκρηξης έχουν δημιουργηθεί και για τις Η.Π.Α. Είναι μόνο θέμα χρόνου να ξεσπάσουν μαζικές εξεγέρσεις και η αμερικανική κοινωνία να βιώσει εκρηκτική αύξηση της εγκληματικότητας στις πόλεις όπου η  νεολαία «αγνοείται»..

pentapostagma.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ