Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

APIVITA: Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΗΡΘΕ... ΦΥΣΙΚΑ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΠΗΓΗ :   "     ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ     "
29/10/2013
Τη συνταγή της επιτυχίας μέσα από τη Φύση και τη φιλοσοφία του Ιπποκράτη φαίνεται ότι έχει ανακαλύψει η APIVITA, η οποία με διαρκή προσπάθεια και δουλειά εξελίσσεται σε μία καινοτόμο, τεχνολογικά εξελιγμένη, πράσινη εταιρεία με διεθνή παρουσία.
Σήμερα, γιορτάζει 35 χρόνια πορείας με ένα τη λειτουργία των νέων βιοκλιματικών εγκαταστάσεών της στο Μαρκόπουλο, οι οποίες είναι πιστοποιημένες από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA approved).

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 14,5 εκατ. ευρώ, όπου κάτω από μια στέγη συγκεντρώνεται η παραγωγή, η έρευνα και η διοίκηση της εταιρείας. Για την εταιρεία η κίνηση αυτή αποτελεί μία έμπρακτη δέσμευση αειφόρου ανάπτυξης και ποιότητας, αλλά και ένα ξεκάθαρο μήνυμα αισιοδοξίας στην Ελλάδα της κρίσης, προβάλλοντας την υγιή ελληνική επιχειρηματικότητα, που δημιουργεί, επενδύει και καινοτομεί καθημερινά.

Η εταιρεία εξάγει αυτή τη στιγμή σε 14 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, στην Κύπρο, στην Ισπανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Ρουμανία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Αγγλία, την Κροατία, την Ουκρανία.

Επιπλέον, η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι βαθιά χαραγμένη στο DNA της APIVITA. 

Στο κομμάτι αυτό εντάσσονται, μεταξύ πολλών άλλων δραστηριοτήτων, η καμπάνια «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» σε συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, που υλοποιήσαμε με επιτυχία συγκεντρώνοντας το ποσό των 375.000 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου στήριξε τις δράσεις των ΓΧΣ στην Ελλάδα. 

Ταυτόχρονα, είναι η δημιουργία και η φροντίδα του Ιπποκράτειου Βοτανικού Κήπου στην Κω, που περιλαμβάνει το φύτεμα 200 από τα περίπου 250 καταγεγραμμένων φυτών που χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης στη θεραπευτική του, αλλά και η δημιουργία ΜΚΟ για την προστασία της μέλισσας, την ανάδειξη της προσφοράς της κοινωνίας των μελισσών στον άνθρωπο και την ενίσχυση της μελισσοκομικής κουλτούρας στη χώρα μας. 

Ωστόσο, η δράση της APIVITA δε σταματάει στο Μαρκόπουλο. Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία επενδύει στρατηγικά στο κέντρο της Αθήνας, ανοίγοντας το νέο concept store στην οδό Σόλωνος 6. 

Πρόκειται για έναν πολυχώρο 5 ορόφων, που εκφράζει και αναδεικνύει τη φιλοσοφία, τις αξίες , το «είναι» της εταιρείας μας, προάγει την ελληνική φύση και τον πολιτισμό.
Η ιστορία της APIVITA
Ιδρύθηκε το 1979 από τους φαρμακοποιούς Νίκο και Νίκη Κουτσιανά, που δημιούργησαν τα πρώτα τους προϊόντα μέσα στο φαρμακείο τους. Το όνομά της, που αντανακλά και το σύνολο της φιλοσοφίας της, προέρχεται από τις λέξεις Apis (μέλισσα) και Vita (ζωή), και APIVITA σημαίνει η ζωή της μέλισσας.

Εμπνευσμένη από την κοινωνία της μέλισσας και το μελίσσι, αυτό το αξιοθαύμαστο εργαστήριο της φύσης, την πλούσια ελληνική χλωρίδα με τα 5500 είδη φυτών και τις διδαχές του Ιπποκράτη, η APIVITA συνδυάζει μελισσοκομικά προϊόντα όπως πρόπολη, μέλι και βασιλικό πολτό, πιστοποιημένα φυτικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια βιολογικής καλλιέργειας, για να παράγει φυσικά – με έως και 100% φυσικές συνθέσεις- αποτελεσματικά, ολιστικά προϊόντα. 

Παράλληλα, στα προϊόντα της αποφεύγει τη χρήση συνθετικών συστατικών όπως προπυλενογλυκόλη, parabens, σιλικόνες που δεν βιοαποικοδομούνται στο περιβάλλον, ενώ χρησιμοποιεί ανακυκλωμένες και ανακυκλώσιμες συσκευασίες, εκπαιδεύοντας συστηματικά τους πελάτες της σε ένα φυσικό, φιλικό προς το περιβάλλον, τρόπο ζωής. 

APIVITA και βραβεία
Στην 35χρονη πορεία της, η εταιρεία έχει λάβει ένα μεγάλο αριθμό βραβείων, τόσο για την επιχειρηματική της δραστηριότητα, όσο και για τα προϊόντα της. 

Το πιο πρόσφατο βραβείο ήρθε από την Organic Monitor, την κατεξοχήν εταιρεία που δραστηριοποιείται στην έρευνα, στη συμβουλευτική και στην εκπαίδευση στην παγκόσμια αγορά βιολογικών και φυσικών προϊόντων. 
Από το 2001, παρακολουθεί τις ηθικές και βιώσιμες βιομηχανίες μεταξύ των οποίων αυτή των βιολογικών τροφίμων, του ηθικού εμπορίου (fair trade) και των φυσικών καλλυντικών. Στα πλαίσια του Global Sustainable Cosmetics Summit που έλαβε χώρα στο Παρίσι στις 21-23 Οκτωβρίου, η APIVITA βραβεύτηκε με το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Sustainable Pioneer», μια πολύ σημαντική διάκριση, ανάμεσα σε παγκόσμιους κολοσσούς της διεθνούς βιομηχανίας καλλυντικών. 

Μία ακόμη σημαντική διάκριση για την APIVITA αποτελεί η απονομή του δεύτερου βραβείου στην κατηγορία «Καινοτομία» του διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί» στην επιστημονική ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας και ειδικότερα στην επικεφαλής κα. Παναγιώτα Δραγάνη. 

Η βράβευση αφορά την καινοτόμο μέθοδο εκχύλισης ελληνικής πρόπολης για την παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας πρώτης ύλης με αντιοξειδωτική και φωτοπροστατευτική δράση. Η επιστημονική ομάδα της APIVITA κατάφερε με μία μέθοδο με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας αλλά και μηδενικά απόβλητα, να απομονώσει από την πρόπολη εκείνα τα συστατικά στα οποία οφείλεται η αντιοξειδωτική, φωτο προστατευτική και αντιγηραντική δράση της.
Η APIVITA σε αριθμούς
Σεπτέμβριος YTD – Ενοποιημένα Στοιχεία
Σύνολο Καθαρών Πωλήσεων €23,6 εκ. έναντι €21,6εκ., την αντίστοιχη περσινή περίοδο,(9% αύξηση),
Μεικτό Περιθώριο Κέρδους €16,3εκ. έναντι €14,9εκ., την αντίστοιχη περσινή περίοδο, (9% αύξηση),
Καθαρό Λειτουργικό Περιθώριο Κέρδους (EBITDA), €2,9εκ. , έναντι €2,6εκ., την αντίστοιχη περσινή περίοδο, (11% αύξηση)
Από τις ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις της περιόδου Σεπτεμβρίου YTD, 69% των πωλήσεων αφορούν την Ελληνική Αγορά και 31% τις Διεθνείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ