Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Αποπνικτικό νέφος καλύπτει την Κίνα:

ΠΗΓΗ : http://www.pentapostagma.gr/2013/10/apopniktiko-nefos-kalyptei-thn-kina.html#ixzz2ig0sWmVN


  
Η πρώτη μεγάλη κρίση ατμοσφαιρικής ρύπανσης για τον φετινό χειμώνα στην Κίνα είναι γεγονός, με την πόλη Χαρμπίν να καλύπτεται από αποπνικτικό νέφος. Ο δείκτης μέτρησης συγκεντρώσεως αιωρούμενων σωµατιδίων ΡΜ2,5 - δηλαδή μικροσωματίδια με διάμετρο 2,5 μικρόμετρα - έφθασε σε κάποια τμήματα της Χαρμπίν - πρωτεύουσας της βορειοανατολικής επαρχίας Χεϊλονγκσιάνγκ με πληθυσμό περίπου 11 εκατομμύρια κατοίκους - στα 1.000.

Τα επίπεδα άνω του 300 θεωρούνται επικίνδυνα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το επιτρεπτό καθημερινό όριο δεν πρέπει να ξεπερνά το 20.


Όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το νέφος οδήγησε σήμερα στο κλείσιμο όλων των δημοτικών και των γυμνασίων της πόλης, αλλά του αεροδρομίου και στην ματαίωση των δρομολογίων ορισμένων λεωφορείων.

Λόγω του νέφους, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι οδηγοί αυτοκινήτων που θα παραβιάσουν σήμερα τους σηματοδότες δεν θα διωχθούν, αφού δεν διακρίνεται η διαφορά των χρωμάτων. Η ορατότητα μειώθηκε στα δέκα μέτρα, ενώ το νέφος αναμένεται να παραμείνει στην πόλη για το επόμενο 24ωρο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, σήμερα είναι η πρώτη μέρα που άναψε η θέρμανση στην πόλη για τον χειμώνα.

Και άλλα τμήματα της βορειοανατολικής Κίνας αντιμετώπισαν σήμερα προβλήματα με το αποπνικτικό νέφος, περιλαμβανομένης της Τανγκσάν, που βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών ανατολικά του Πεκίνου, και της Τσανγκτσούν, της πρωτεύουσας της επαρχίας Τζιλίν, η οποία συνορεύει με την Χεϊλονγκσιάνγκ.

Το Πεκίνο βίωσε την ίδια κατάσταση συναγερμού τον περασμένο χειμώνα όταν ο δείκτης μέτρησης συγκεντρώσεως αιωρούμενων σωµατιδίων ΡΜ2,5 ξεπέρασε τα 900 για μία μόνο ημέρα του Ιανουαρίου.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ