Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Πως θα δοθεί το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

ΠΗΓΗ : http://blog.xe.gr/?p=5788

Δημοσιεύτηκε στις 21 October 2013 στις κατηγορίες: επικαιρότητα xe property
Πως θα δοθεί το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι  Η προκαταβολή και η εξόφληση ολόκληρου του ποσού Αναλυτικοί πίνακες με τα ποσά που δικαιούνται οι φορολογούμενοι ανάλογα με τον τόπο διαμονής και την κατοικία
Μέχρι και 1.050 ευρώ θα φτάσει το ποσό που θα καταβληθεί στα νοικοκυριά που θα αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης από 15.10.2013 έως 30.4.2014.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, 580.000 νοικοκυριά θα λάβουν φέτος το επίδομα θέρμανσης, το οποίο αυξάνεται από τα 0,28 στα 0,35 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου. Επιπλέον εφέτος, οι φορολογούμενοι που δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης θα έχουν τη δυνατότητα να προεισπράξουν το 25% της συγκεκριμένης εισοδηματικής ενίσχυσης και να προχωρήσουν στη συνέχεια σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Με τις αγορές ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης που θα ακολουθούν θα πιστώνεται σταδιακά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το υπόλοιπο 75% του επιδόματος.
Για να αρχίσει να «τρέχει» η διαδικασία οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων όταν αυτή ανοίξει αν και η διάθεση έχει ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου. Υπολογίζεται ότι η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή θα ανοίξει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια:
Εισοδηματικά κριτήρια
  • άγαμοι υπόχρεοι έως 30.000 ευρώ (από 25.000 ευρώ),
  • έγγαμοι υπόχρεοι έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ), με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο,
  • μονογονεϊκή οικογένεια έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα τέκνο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο
Περιουσιακά κριτήρια
  • άγαμοι υπόχρεοι έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 150.000 ευρώ),
  • έγγαμοι υπόχρεοι έως 300.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 200.000 ευρώ),
  • το κριτήριο της κατοχής αυτοκινήτων, διευ­ρύνεται ώστε να δικαιούνται το επίδομα πετρε­λαίου θέρμανσης όσοι κατέχουν αυτοκίνητο μέχρι 3.000cc, έναντι των 2.000cc που ίσχυε.
Εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 3.000κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των 8 μ. ή αεροσκάφη ή δεξαμενές κολύμβησης.
Το «επίδομα κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης» θα ανέρχεται σε 0,35 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου που θα αγοράζει ο δικαιούχος. Το ύψος του επιδόματος θα φθάνει μέχρι ένα όριο το οποίο θα προσδιορίζεται ανάλογα με την «κλιματική» γεωγραφική ζώνη στην οποία διαμένει ο δικαιούχος και τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας του καθώς επίσης και με βάση ένα ανώτατο όριο επιδοτούμενης κατανάλωσης ανά τ.μ. κατοικίας, που είναι διαφορετικό σε κάθε «κλιματική» γεωγραφική ζώνη.
Ο καθορισμός των γεωγραφικών ζωνών και της ανώτατης επιδοτούμενης κατανάλωσης παραμένει αμετάβλητος σε σχέση με πέρυσι. Στην πρώτη ζώνη η επιδοτούμενη κατανάλωση είναι 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας έως 120 τ.μ , στη Β’ Ζώνη η επιδοτούμενη κατανάλωση είναι 15 λίτρα, στη Γ’ Ζώνη 8 λίτρα και στη Δ΄ Ζώνη 5 λίτρα ανά τετραγωνικό.
Πως θα δοθεί το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης
Πως θα δοθεί το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ