Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΘΕΡΜΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΙΣ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ;

 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Θερμό επεισόδιο μεταξύ των πλοίων της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησίδων Ίμια και της Λέρου, έγινε στις 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, «Doğu Haberajansı», (πρακτορείο ειδήσεων Ανατολία).
Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, haber7com και το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, (26/10), στις 25 Οκτωβρίου και κατά τις μεταμεσημβρινές ώρες σε νηοπομπή ιστιοφόρων θαλαμηγών στην γραμμή Muğla-Yalıkavak και ενώ οι θαλαμηγοί πλησίαζαν τις νησίδες των Ίμια, εμφανίστηκαν δυο πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής τα οποία, σύμφωνα με τους Τούρκους, παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό στον τουρκικό ναύσταθμο του Gümüşlük, σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έσπευσαν πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής με την εντολή να απομακρύνουν τα ελληνικά. Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, τα πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής που είχαν υποτίθεται παραβιάσει τα τουρκικά χωρικά ύδατα, είχαν τα νούμερα 512 και 613. Τα τουρκικά πλοία πλησίασαν πολύ κοντά στα ελληνικά και ζήτησαν από τα ελληνικά να απομακρυνθούν από τα, σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, τουρκικά χωρικά ύδατα.
 
 Φυσικά τα ελληνικά πλοία αρνήθηκαν προφανώς γιατί η περιοχή δεν ανήκει στα τουρκικά  χωρικά ύδατα. Ακλούθησαν επικίνδυνες μανούβρες και προς στιγμή απειλήθηκε σύγκρουση ενώ οι Τούρκοι από  ότι φαίνεται ήταν έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους κατά των πληρωμάτων των ελληνικών πλοίων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον τουρκικό ναύσταθμο του Gümüşlük, μετά από τις επικίνδυνες μανούβρες και ενώ το θερμότερο είχε ανεβεί επικίνδυνα, τελικά τα πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής αποχώρησαν από την περιοχή. Μάλιστα οι Τούρκοι δημοσίευσαν και μια φωτογραφία που δείχνει την στιγμή που δυο πλοία έχουν πλησιάσει επικίνδυνα το ένα το άλλο στην περιοχή του επεισοδίου. 

Δεν γνωρίζουμε το κατά πόσο έγιναν  όλα αυτά και το κατά πόσο έγιναν όπως τα περιγράφουν οι Τούρκοι. Το γεγονός όμως είναι ότι ενώ στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών κ Βενιζέλος, τηλεφωνιέται και χαριεντίζεται  με τον Τούρκο ομόλογο του τον γνωστό νεοοθωμανιστή Νταβούτογλου ετοιμάζοντας το ξεπούλημα του κυπριακού, στο  Αιγαίο ανά πάσα στιγμή εξακολουθεί να υπάρχει πάντα ο κίνδυνος για κάποια θερμή έκρηξη μεταξύ ελληνικών και τουρκικών πλοίων της ακτοφυλακής. Και όλα αυτά γιατί οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν και να αμφισβητούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή. Γεγονός είναι επίσης ότι ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ ασχολούνται επί ώρες  άλλοτε  με το ξανθό κοριτσάκι του καταυλισμού των αθίγγανων και άλλοτε  με τα φαντασιακά οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής, η χώρα χάνει καθημερινά όλο και πιο πολύ την εθνική της κυριαρχία και κάνεις δεν μας πληροφορεί για όλα αυτά. Ποιος ενδιαφέρεται να πληροφορήσει τον ελληνικό λαό για το τι πράγματι συμβαίνει ;
Κατά τα άλλα εμείς θα περιμένουμε με αγωνία  τα καινούργια τουρκικά σήριαλ να μας αποβλακώσουν ακόμα περισσότερο, ενώ οι «σωτήρες» μας  προχωρούν  ακάθεκτοι στο να μας κάνουν γιουνανιστάν ή  μουσουλμανιστάν. 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ