Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΗΕ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ. ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
12/09/2013

Εγκλήματα πολέμου διέπραξαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις καθώς και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ερευνητικής επιτροπής του ΟΗΕ για τη Συρία που αφορά στην περίοδο από τις 15 Μαΐου ως τις 15 Ιουλίου.
Όπως έδειξε η έρευνα, οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ έχουν σκοτώσει αμάχους, έχουν βομβαρδίσει νοσοκομεία και έχουν διαπράξει κι  άλλα εγκλήματα πολέμου στις επιθέσεις τους.
Ωστόσο, και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, περιλαμβανομένων των ισλαμιστών ξένων μαχητών, έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου, όπως εκτελέσεις, ομηρείες και βομβαρδισμό κατοικημένων συνοικιών.
Η έκθεση τονίζει ακόμη την ανάγκη να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη όλοι όσοι έχουν παραβιάσει το διεθνές δίκαιο.

Ολάντ και Χαμενεΐ 
Από την πλευρά της, η Γαλλία δήλωσε ότι είναι έτοιμη για να τιμωρηθεί το καθεστώς Άσαντ. 
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας στη συνεδρίαση του συμβουλίου Άμυνας, δήλωσε ότι η χώρα του έχει αποφασίσει να εξετάσει όλους του τρόπους που θα επιτρέψουν έναν αποτελεσματικό έλεγχο των χημικών όπλων της Συρίας το συντομότερο δυνατό.
Στο μεταξύ, την ελπίδα του ότι η απόφαση των ΗΠΑ να περιμένουν τα αποτελέσματα της ρωσικής πρότασης για το συριακό χημικό οπλοστάσιο είναι «σοβαρή» και δεν πρόκειται για ένα πολιτικό παιχνίδι, εξέφρασε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Ο κ. Χαμενεΐ κατηγόρησε ακόμη τις ΗΠΑ ότι θέλουν «να εξαπολύουν πολέμους και να καταπατήσουν τα συμφέροντα άλλων χωρών», κυρίως για να «διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Ισραήλ».
Το διάγγελμα Ομπάμα
Μία προσπάθεια για λύση της συριακής κρίσης, διατηρώντας παράλληλα την πίεση για την χρήση στρατιωτικής ισχύος, θα δώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατά το 16λεπτο διάγγελμά του προς τον αμερικανό λαό.
«Κάθε συμφωνία πρέπει να εξασφαλίζει ότι το καθεστώς Άσαντ θα εμμείνει στις δεσμεύσεις του. Αλλά η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να επιτρέψει μακροπρόθεσμα την εξουδετέρωση της απειλής των χημικών όπλων, χωρίς την προσφυγή στη στρατιωτική βία, ιδιαίτερα διότι η Ρωσία είναι ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους του Ασαντ», δήλωσε ο κ. Ομπάμα.
«Έδωσα διαταγή στις ένοπλες δυνάμεις μας να διατηρήσουν τις θέσεις τους, για να διατηρηθεί η πίεση επί του Ασαντ και για να είναι έτοιμες να αντιδράσουν, εάν αποτύχει η διπλωματία», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «ακόμη και ένα περιορισμένο στρατιωτικό πλήγμα θα έδινε στον Ασαντ ένα μήνυμα τόσο ισχυρό, όσο καμία άλλη χώρα δεν μπορεί να στείλει».
«Δεν πιστεύω ότι οφείλουμε να ανατρέψουμε ακόμη έναν δικτάτορα δια της στρατιωτικής βίας», πρόσθεσε.
«Έχω αντιταχθεί στις εκκλήσεις για στρατιωτική επέμβαση, επειδή δεν μπορούμε να τερματίσουμε τον εμφύλιο πόλεμο μιας άλλης χώρας με τη βία, ιδιαίτερα μετά από μια δεκαετία πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν...Η κατάσταση όμως άλλαξε ριζικά στις 21 Αυγούστου, όταν η κυβέρνηση Άσαντ δηλητηρίασε με χημικά πάνω από χίλια άτομα, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων παιδιών», ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι είναι βέβαιος για τη χρήση χημικών όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ