Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΜΟΣΧΑ. ΑΣΑΝΤ: ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΤΥΠΗΜΑ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
10/09/2013
Νέα τροπή παίρνει το συριακό ζήτημα μετά την πρόταση της Ρωσίας προς τη Συρία να θέσει το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή επιστασία προκειμένου να αποτραπεί μία στρατιωτική επίθεση κατά της Δαμασκού.
Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών, Ουάλιντ Αλ Μουάλεμ, ο οποίος είχε επαφές με το Ρώσο ομόλογό του, Σεργκεί Λαβρόφ, αφού χαιρέτισε την προσπάθεια του Κρεμλίνου «να αποτρέψει μια αμερικανική επίθεση εναντίον της Συρίας», εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρόταση μπορεί πράγματι να αποτρέψει ένα στρατιωτικό χτύπημα.
Ωστόσο δεν ξεκαθάρισε αν η συριακή κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση άνευ όρων.
Από την πλευρά του, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία ανέμενε μια «γρήγορη και, ελπίζουμε, θετική απάντηση» από πλευράς Συρίας.
Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, είχε δηλώσει ότι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ θα μπορούσε να αποφύγει ένα αμερικανικό χτύπημα, εάν παρέδιδε όλο του το χημικό οπλοστάσιο εντός μίας εβδομάδας, ωστόσο στη συνέχεια διευκρίνισε ότι δεν επρόκειτο για μία επίσημη πρόταση.
Ακόμη, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε ότι η Συρία θα πρέπει να ενθαρρυνθεί να θέσει το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο, όμως υπογράμμισε ότι η σχετική συζήτηση δεν θα πρέπει να αποτελέσει μια τακτική αντιπερισπασμού.
Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας να ξεπεράσει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει για το θέμα της Συρίας, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, δήλωσε ότι ενδέχεται να ζητήσει να μεταφερθούν τα χημικά όπλα που διαθέτει το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ σε συριακές πόλεις όπου θα είναι εφικτό να αποθηκευτούν με ασφάλεια και να καταστραφούν.
Από την πλευρά του, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ τόνισε ότι η Συρία είναι έτοιμη να απαντήσει στρατιωτικά «με κάθε είδους μέσο» σε ένα ενδεχόμενο δυτικό χτύπημα, ενώ κάλεσε τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, να παρουσιάσει δημόσια τα στοιχεία τα οποία ισχυρίζεται ότι διαθέτει για τη χρήση χημικών όπλων από πλευράς του συριακού καθεστώτος.
Ο πρόεδρος της Συρίας αρνήθηκε ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έκαναν χρήση τέτοιου τύπου όπλων κατά των ανταρτών, αντιτείνοντας ότι ο συριακός στρατός έγινε στόχος αντίστοιχης επίθεσης, όχι μόνο στη Δαμασκό αλλά και σε άλλο σημείο του συριακού εδάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ