Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Κινητοποίηση της ΕΕ την ανεργία στους νέους. ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 
12/09/2013
Η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην ΕΕ, όπως υποστηρίζει το ευρωκοινοβούλιο, δεν μπορεί πλέον να αρκεστεί μόνο στα προγράμματα εγγυήσεων για τη νεολαία.
Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν με δύο ψηφίσματα που ενέκριναν τη λήψη μέτρων που θα ενισχύσουν, μεταξύ άλλων, την κινητικότητα των νέων και την εισαγωγή ενός ευρωπαϊκού ποιοτικού πλαισίου για τις περιόδους πρακτικής άσκησης.
«Οφείλουμε να αναστρέψουμε τη σημερινή πραγματικότητα που τα υπερβολικά ποσοστά ανεργίας σε ορισμένα κράτη μέλη υποχρεώνουν τη νεολαία να μεταναστεύει συντελώντας στην απώλεια του παραγωγικότερου ιστού μιας χώρας», υπογράμμισε ο εισηγητής του ψηφίσματος της επιτροπής Πολιτισμού, Γεώργιος Παπανικολάου (ΕΛΚ).
Ακόμη, πρόσθεσε πως «οι βασικές αρχές για την επόμενη περίοδο, οι τίτλοι της στρατηγικής αυτής συνοψίζονται στις εξής λέξεις: εκπαίδευση, απασχόληση, καινοτομία, επιχειρηματικότητα, χρηματοδότηση, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και συμμετοχή».
«Πέρα από τις εγγυήσεις για τη νεολαία , η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων θα πρέπει να βασίζεται σε μια συνολική στρατηγική που θα περιλαμβάνει μέτρα όπως η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας των νέων», δήλωσε η εισηγήτρια του ψηφίσματος της επιτροπής Απασχόλησης, Joanna Katarzyna Skrydlewska (ΕΛΚ, Πολωνία).
Τα προγράμματα εγγυήσεων για τη νεολαία, τα οποία αποσκοπούν στη διασφάλιση μιας θέσης εργασίας, επαγγελματικής κατάρτισης ή μιας περιόδου πρακτικής άσκησης μετά από διάστημα τεσσάρων μηνών ανεργίας, δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο σε νέους κάτω των 25 ετών. Θα πρέπει να επεκταθούν και σε πτυχιούχους κάτω των 30 ετών, υποστήριξαν οι ευρωβουλευτές.
Τόνισαν επίσης την ανάγκη να υπάρξει καλύτερη προσαρμογή των εθνικών εκπαιδευτικών συστημάτων στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, ενώ κάλεσαν τα κράτη μέλη να αναπτύξουν συστήματα που αναγνωρίζουν τις ικανότητες που αποκτούνται μέσω της μη τυπικής και της άτυπης μάθησης, του εθελοντικού έργου, της μαθητείας και του κοινωνικού έργου.
Ευρωπαϊκό ποιοτικό πλαίσιο για τις περιόδους πρακτικής άσκησης
Στο ψήφισμα της επιτροπής Πολιτισμού, οι ευρωβουλευτές καλούν τα κράτη μέλη να εξαλείψουν όλα τα εμπόδια, προκειμένου να μπορέσουν να προσφέρουν τις καλύτερες ευκαιρίες διασυνοριακής πρακτικής άσκησης στους νέους. Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει τις πρωτοβουλίες που αυξάνουν τις ποιοτικές συμβάσεις για περιόδους πρακτικής άσκησης και προωθούν την κινητικότητα και απασχολησιμότητα των νέων.
Τέλος στην εκμετάλλευση των ασκούμενων
Για να αποφευχθεί η εκμετάλλευση των νέων ασκούμενων, η επιτροπή Απασχόλησης του ΕΚ καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει ένα ευρωπαϊκό ποιοτικό πλαίσιο για τις περιόδους πρακτικής άσκησης, το οποίο θα περιλαμβάνει κριτήρια όσον αφορά την κατάλληλη αμοιβή, τις συνθήκες εργασίας και την υγεία και ασφάλεια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ