ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
OI ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΝΕΥΡΟΠΑΡΑΛΥΤΙΚΑ ΑΕΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΟ-ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΥΠΡ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ.
ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΠΕΣΗΜΑΝΑ ΟΤΙ
*ΑΠΟ ΤΟ 1925 ΙΣΧΥΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΟΠΛΩΝ.
*ΕΧΟΥΝΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΗΝΙΑ/ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΤΟ 1934. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΖΟΥΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΙΝΑ ΤΟ 1939-1941 …ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΒΛΗΜΑΤΑ!!!.ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ ΤΟ 1964-1967 ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΙΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΑΟ ΚΑΙ ΡΑΜΑΝΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΣΕΟΝ ΟΚΤΑΕΤΗ ΙΡΑΝΟ-ΙΡΑΚΙΝΟ ΠΟΛΕΜΟ 1980-1988 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΧΑΛΑΜΠΙΑ ΤΟ 1988.Ο ΣΑΝΤΑΜ ΚΑΙ Η ΣΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΤΟ ΣΑΝΤΑΜΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 1991-2003 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ/UNSCOM-UNMOVIC.Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΗ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΟΛΕΜΟΥ.
*ΤΟ 1993 ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΧΗΜΙΚΟΥ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ. Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ, Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΕΛΤΣΙΝ.189 ΧΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ.
ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η ΣΥΡΙΑ, ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ, Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ Η ΑΓΚΟΛΑ KAI H ΑΙΓΥΠΤΟΣ.