Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Στην κορυφή του κόσμου της γελοιογραφίας ο Ροδίτης Μιχάλης Κουντούρης

ΠΗΓΗ : "  http://www.rodiaki.gr  "

Πηγή Ροδιακή, Αναγνώστηκε 161 φορές, Ημερομηνία 12-9-2013 18:33
Στην κορυφή του κόσμου της γελοιογραφίας  ο Ροδίτης Μιχάλης Κουντούρης
Την Παρασκευή 12/4 ανακοινώθηκαν σε ειδική τελετή στη Σίντρα της Πορτογαλίας τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού γελοιογραφίας "World Press Cartoon" με συμμετοχές από επαγγελματίες γελοιογράφους αποκλειστικά οι οποίοι προέρχονταν από 75 χώρες από κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Τα έργα διαγωνίσθηκαν σε τρεις κατηγορίες (editorial, gag και caricature), και στην κατηγορία editorial ο Μιχάλης Κουντούρης κέρδισε την πρώτη θέση με το έργο του "Διάσωση της ΕΕ" (το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών τον περασμένο Δεκέμβριο). Τα ευχάριστα όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Το αντίθετο μάλιστα. 

Λίγο πριν το τέλος της τελετής, όταν ήλθε η ώρα να ανακοινωθεί ο μεγάλος νικητής (Grand Prix), ήταν και πάλι ο Έλληνας δημιουργός που δίκαια πανηγύρισε, αφού το έργο του επελέγη ως η καλύτερη γελοιογραφία στον κόσμο για τη χρονιά που μας πέρασε. Το έργο του Μιχάλη Κουντούρη που κέρδισε το βραβείο φιλοτεχνεί και το εξώφυλλο του νέου του βιβλίου με τίτλο UTOPIA που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Cartoonark.com. 

Και ένα βιογραφικό του 
O Mιχάλης Κουντούρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Από το 1985 δημοσιεύει γελοιογραφίες του σε αθηναϊκές εφημερίδες (Βραδινή, Απογευματινή, Βήμα, Ελεύθερος Τύπος, Εφημερίδα των Συντακτών). 

Από το 2005 συνεργάζεται με το Courrier International και από το 2006 με το Politicalcartoons.com. Σκίτσα του έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, στις εφημερίδες Guardian και Le Monde. Από το 2011 ασχολείται με την γελοιογραφία στην εκπαίδευση μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.educartoon.gr. H πλατφόρμα παρέχει μαθήματα σχεδιασμένα από εκπαιδευτικούς πάνω σε γελοιογραφίες. Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μερικές από τις σημαντικότερες διακρίσεις του είναι: 

. Πρώτο Βραβείο-Ranan Lurie Political Cartoon Award στα Ηνωμένα Έθνη το 2008, 
. Grand Prix στην 7η Biennale της Τεχεράνης το 2005, 
. Gran Premio Internazionale Scacchiera στην 37η Umoristi a Marostica στην Ιταλία το 2005, 
. Πρώτο Βραβείο-CURUXA 2005 στη Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας του Μουσείου Χιούμορ του Fene-La Coruna στην Ισπανία, 
. Πρώτο Βραβείο στην 8η Biennale της Τεχεράνης το 2007, 
. Πρώτο Βραβείο-Golden Hat στην Παγκόσμια Έκθεση Γελοιογραφίας του Knokke-Heist στο Βέλγιο το 2003. 

Ακόμα, έχει τιμηθεί με Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Διεθνή Διαγωνισμό του Gallarate στην Ιταλία το 2008, Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Διεθνή Biennale Γελοιογραφίας του Kruishoutem στο Βέλγιο το 2003, Τρίτο Βραβείο στο World Press Cartoon στην Sintra της Πορτογαλίας, το 2006 και το 2007. 

Έχει ασχοληθεί με την παιδική εικονογράφηση και έχει εικονογραφήσει μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς όπως οι Χρήστος Μπουλώτης, Ευγένιος Τριβιζάς, Μαριανίνα Κριεζή, Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου κ.α. Ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων, διακρίθηκε το 2002 με το Βραβείο Εικονογράφησης του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο του Χ. Μπουλώτη “Η ακρίδα με τα κόκκινα γοβάκια” και το 2005 με το βραβείο ΕΒΓΕ εικονογράφησης παιδικού βιβλίου για το βιβλίο της Α. Γκότση, “Ζητούνται τάρανδοι για τον Αι-Βασίλη”. 


Μοιράστε το άρθρο 

Παρακαλούνται οι διαχειριστές των ενημερωτικών site σε τοπικό κυρίως επίπεδο που αναπαράγουν τις ειδήσεις της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, να αναρτούν στο εξής μέρος της είδησης και να παραπέμπουν με ενεργό link στην συγκεκριμένη είδηση της ιστοσελίδας μας.

Για δική τους διευκόλυνση, τους παρέχουμε τον ενεργό σύνδεσμο. 


http://www.rodiaki.gr/article.php?id=261515&catid=11&maincatid=1
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του site διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Η Ροδιακή επιφυλάσσεται σε αντίθετη περίπτωση στην άσκηση κάθε ένδικου μέσου σε βάρος αυτών που θα παραβιάσουν τους κανόνες περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η εφημερίδα Ροδιακή δεν υιοθετεί καθ’ οποιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ