ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ 1993 ΕΧΟΥΝΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ 187 ΑΠΟ ΤΙΣ 193 ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΗΕ.
*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ-ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ-ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ-ΑΓΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑΝΜΑΡ.
*ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ-ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ.ΟΙ ΗΠΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΑΝ ΤΟ 1997 ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ 99% ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΑΝ.
*ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΕΔΡΑ.
*Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΚΕΙ ΑΤΟΜΑ/ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ.
*ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ ΕΙΝΑΙ 450 ΑΤΟΜΑ. ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 99 ΕΚΑΤ ΔΟΛ.
*Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ, ΕΝΩ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΥΚΡΑΝΟΣ.
*ΚΑΙ ΣΤΙΣ 3 ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΡΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ.
*ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΕ ΙΝΔΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ-ΝΟΤΙΟΣ ΚΟΡΕΑ. ΓΙΑ ΤΟ 99% ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΑΙΤΗΘΗΚΑΝ 7 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟΥ.
*Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΠΡΑΓΜΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ. Η ΣΥΡΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΜΕΣΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2014 ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΑ….ΑΝ…/Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΗ…