Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Αυτοχρηματοδοτούμενα σεμινάρια φωτογραφίας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
16/04/2013
Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων δημιουργεί αυτοχρηματοδοτούμενο κύκλο Εκμάθησης Φωτογραφίας με καθηγητή τον κ. Χρήστο Κοψαχείλη. 

Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν την διδασκαλία των βασικών γνώσεων για την κατανόηση της λειτουργίας και της τεχνικής της φωτογραφικής μηχανής και την σωστή λήψη των φωτογραφιών. Συγκεκριμένα οι μαθητές θα διδαχθούν την ανατομία της φωτογραφικής μηχανής (όργανα της φωτογραφικής μηχανής, το σκόπευτρο, το συστήματα εστίασης, τον φωτοφράκτη), του φωτογραφικού φακού (εστιακή απόσταση, οπτικό πεδίο – οπτική γωνία, είδη φακών – κανονικοί, ευρυγώνιοι, τηλεφακοί, μεταβλητής εστιακής απόστασης ), το διάφραγμα (βάθος πεδίου – Κλίμακα βάθους πεδίου, προοπτική), του φωτόμετρου – Είδη φωτόμετρων (ανάλογα με τον αισθητήρα, ανάλογα με τον τρόπο μέτρησης, προβλήματα φωτομέτρησης, το ζωνικό σύστημα, έλεγχος του κοντράστ), τον τεχνητό φωτισμό – (φωτογραφικές λάμπες – ηλεκτρονικό φλας, σύνδεση του φλας – ταχύτητα συγχρονισμού, χαρακτηριστικά των φορητών φλας, χρήση των φορητών φλας, συμπληρωματικός φωτισμός). 

Παράλληλα με την τεχνική  θα παρουσιαστεί και η ιστορία της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και συγκεκριμένα οι πρωτοπόροι – Πικτοριαλισμός - “Καθαρή Φωτογραφία” (Nicephore Niepce, Daguerre, Fox Talbot, ),  οι μεγάλοι δάσκαλοι της φωτογραφίας (Andre Kertesz, August Sander), Φωτοδημοσιογραφία – Φωτογραφικό Δοκίμιο – Τέχνη & Μήνυμα (Weegee, Brassai, Robert Doisneau, W.Eugene Smith), Φωτογραφία Δρόμου – ο Φωτογράφος Δημιουργός (Walker Evans, Robert Frank), Έγχρωμη Φωτογραφία (Franco Fontana, Luigi Ghirri), Εφαρμοσμένη Εμπορική Φωτογραφία – Μόδα – Οριακές Εικόνες (Adolphe de Meyer, George Honingen-Huene, Horst P. Horst, Martin Munkacsi, Helmut Newton, Irwing Penn, Sarah Moon, William Klein, Jeanloup Sieeff, Francesca Woodman), Gallery Art –  Εννοιολογική Φωτογραφία (Duane Michals, Cindy Sherman), Σύγχρονες Τάσεις (Alexander Rodchenko, Man Ray, Ray Metzker).
Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την τέχνη της φωτογραφίας σε βάθος χρόνου και να λάβουν ειδική βεβαίωση παρακολούθησης από τον Όμιλό μας μετά το πέρας της διδακτικής περιόδου και θα χρειασθεί μικρή οικονομική συμμετοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα: 210 4967757, 210 4179797 και 210 4179797, απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: unescop@otenet.gr, ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:www.unescopireas.gr.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ