Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Πολλαπλά κερδισμένο το Δημόσιο από την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
24/04/2013
Πολλαπλά κερδισμένο βγαίνει το Δημόσιο από την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. 

Σε απάντησή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο τονίζει ότι η διαδικασία πώλησης ήταν η διαφανέστερη που έγινε ποτέ. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών: 

«Οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ ζουν στον κόσμο τους. Φτιάχνουν δικά τους σενάρια και καλούν τους οπαδούς τους να τα πιστέψουν. Όμως, η πραγματικότητα τους διαψεύδει καθημερινά. 

Στην περίπτωση του ΟΠΑΠ, προκαλούν τον λαό με ανυπόστατα ψεύδη. Η διαδικασία πώλησης ήταν η διαφανέστερη που έγινε ποτέ. Επί τέσσερις μήνες, τα στοιχεία της εταιρίας ήταν απολύτως προσιτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Το 10ετές πλάνο της εταιρίας αναρτήθηκε στο Internet, οι συμμετέχουσες εταιρίες είχαν ανεξάρτητους συμβούλους, εκατοντάδες άνθρωποι δούλεψαν και από τις δύο πλευρές, δεν υπήρξε ούτε ένα παράπονο για έλλειψη στοιχείων. Ανεξάρτητοι εκτιμητές αποτίμησαν όλες τις συνθήκες εξέλιξης του ΟΠΑΠ στο μέλλον. Όλα όσα έπρεπε να ληφθούν υπόψη ήταν στο Internet, στις ερμηνευτικές απαντήσεις τόσο της εταιρίας όσο και του ΤΑΙΠΕΔ. 

Τελικά, πρέπει να καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι τιμές στην αγορά δεν καθορίζονται από τις επιθυμίες τους, αλλά από τους κανόνες της αγοράς. Και οι κανόνες αυτοί τηρήθηκαν στο ακέραιο από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως φαίνεται από την επιτυχή πορεία μέχρι τώρα. 

Από την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, το Δημόσιο βγαίνει πολλαπλά κερδισμένο. Εισπράττει το τίμημα της αποκρατικοποίησης με τη θέσπιση ειδικού φορολογικού καθεστώτος, 30% επί των μεικτών κερδών. Όχι μόνο αναπληρώνει την απώλεια των εσόδων που έχει το Δημόσιο, από το μέρισμα που θα εισέπραττε, αλλά δημιουργεί και επιπρόσθετα έσοδα. 

Για τη χρήση του 2012, το Δημόσιο θα εισπράξει, το Μάιο του 2013, 112 εκατ. ευρώ φόρο και 62 εκατ. ευρώ μέρισμα από το 34% που κατέχει. Για το 2013, με το ειδικό φορολογικό καθεστώς, εισέπραξε ήδη φόρο 85 εκατ. ευρώ ΜΟΝΟ για το πρώτο τρίμηνο!

Αυτή η απλή αριθμητική δεν έχει βέβαια καμία σχέση με τα μοντέλα Βόρειας Κορέας. Και ασφαλώς ο λαϊκισμός και η οπισθοδρομική κρατικιστική αντίληψη έχουν τα όριά τους», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. 

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ