Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ
26/04/2013
Μελέτη για τη μεταρρύθμιση του συστήματος αδειοδότησης της βιομηχανικής δραστηριότητας, απλοποίησης της γραφειοκρατίας και ενίσχυσης της διαφάνειας, παρέδωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. 

Ο υπουργός από την πλευρά του ανήγγειλε την εκπόνηση πλαισίου δράσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Τόνισε ότι έχει συμφωνηθεί και με την Ομάδα Δράσης (Τasκ Force) για την Ελλάδα μέχρι τα τέλη Ιουνίου να καταστρωθεί ένα αρχικό πλάνο, «για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί όλο αυτό το χάλι και στη συνέχεια, μέχρι το Σεπτέμβριο, να πάμε σε περισσότερη εξειδίκευση των μέτρων». 

«Η προσπάθεια απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης είναι το δυσκολότερο πράγμα που έχουμε να κάνουμε σε αυτό το υπουργείο» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδακής. 

Η μελέτη 780 σελίδων που εκπόνησε ο ΣΕΒ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ αφορά την καταγραφή των προβλημάτων στην αδειοδότηση ορισμένων μόνο κλάδων της αγοράς, όπως βιομηχανία, εξορυκτικές δραστηριότητες, ιχθυοκαλλιέργειες, λιμενικά έργα, διαχείριση απορριμμάτων, κ.α. 

Αναλυτικότερα, εξετάζονται οι άδειες ίδρυσης, εγκατάστασης, λειτουργίας, και εκμετάλλευσης, η περιβαλλοντική αδειοδότηση και άλλες ειδικότερες άδειες. 

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Χάρης Κυριαζής, επεσήμανε ότι οι κλάδοι που περιλαμβάνονται στην μελέτη υπολογίζεται ότι καλύπτουν μόνο το ένα τρίτο των αδειοδοτικών διαδικασιών που υπάρχουν για τις επιχειρήσεις γενικά. 

Ειδικότερα, οι προτάσεις του ΣΕΒ περιλαμβάνουν: 

- Δραστικό περιορισμό των ελέγχων πριν από την αδειοδότηση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για τη συμμόρφωση των αδειοδοτημένων επιχειρήσεων.
- Μείωση της γραφειοκρατίας και του κόστους, μέσω της τυποποίησης των μελετών και των εγκριτικών πράξεων.
- Επιτάχυνση της αδειοδότησης, με θεσμοθέτηση της τήρησης των προθεσμιών και την ιχνηλάτηση των υποβαλλόμενων φακέλων σε κάθε στάδιο της αδειοδοτικής διαδικασίας.
- Αξιοποίηση του outsourcing (εξωτερική ανάθεση εργασιών) -μέσω διαπιστευμένων φορέων- τόσο για την πιστοποίηση της ορθότητας των υποβαλλομένων μελετών και στοιχείων όσο και για την πραγματοποίηση των ελέγχων.
- Κατάλογο 74 ειδικών τεκμηριωμένων προτάσεων για άμεσες παρεμβάσεις. 

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, επεσήμανε ότι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών παρέδωσε σήμερα στον υπουργό Ανάπτυξης έναν οδικό χάρτη για τη δραστική μεταρρύθμιση του συστήματος αδειοδότησης της βιομηχανικής δραστηριότητας, απλοποίησης της γραφειοκρατίας και ενίσχυσης της διαφάνειας, και υπογράμμισε: «Ευελπιστούμε ότι το υπουργείο θα τον μελετήσει ουσιαστικά και δεν θα τον αντιμετωπίσει γραφειοκρατικά». 

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ