Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Θα γέμιζαν τα Βαλκάνια πλαστά χαρτονομίσματα

  • ΠΗΓΗ : BLOKO.GR

  • Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (1 Ψήφος)
    Θα γέμιζαν τα Βαλκάνια πλαστά χαρτονομίσματα
    Σπείρα παραχάραξης χαρτονομισμάτων εξάρθρωσε η αστυνομία και συγκεκριμένα η Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς που, μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών το τελευταίο εικοσαήμερο, εντόπισε σε τυπογραφείο στην περιοχή της Τούμπας Θεσσαλονίκης μεγάλη ποσότητα πλαστών χρημάτων.

    Συγκεκριμένα βρέθηκαν 675.000 πλαστά δολάρια σε χαρτονομίσματα των εκατό δολαρίων, οκτώ δοκιμαστικές έγχρωμες εκτυπώσεις των 500 ευρώ η κάθε μία, 15.000 φύλλα χαρτιού στα
    οποία υπήρξαν ημιαποτυπωμένα νομίσματα των 100 δολαρίων και οι μηχανές εκτύπωσης που είχαν χρησιμοποιηθεί.
    Συνελήφθησαν πέντε άτομα, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν διώξεις ενώ σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις παραχάραξης χαρτονομισμάτων που έχουν εξιχνιαστεί.
    Όπως έγινε γνωστό, ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος ήταν ένας 40χρονος, ο οποίος ενοικίαζε από έναν 55χρονο τυπογραφείο στην περιοχή της Τούμπας Θεσσαλονίκης και εκεί τις νυχτερινές ώρες γινόταν η εκτύπωση των πλαστών χαρτονομισμάτων. Το κύκλωμα σχεδίαζε να διοχετεύσει μεγάλο αριθμό πλαστών χαρτονομισμάτων στην εγχώρια αγορά και σε χώρες της Βαλκανικής.   Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν αρχικά ένας 32χρονος και μία 37χρονη, τη στιγμή που διαπραγματεύονταν την πώληση παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων των 100 δολαρίων, συνολικής αξίας 80.000 δολαρίων, έναντι του ποσού των 10.000 ευρώ. Στη συνέχεια συνελήφθησαν ο 40χρονος που αποτελούσε το ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, μαζί με έναν 57χρονο, οι οποίοι προσήλθαν στο σημείο με δυο οχήματα, μεταφέροντας τα -προς πώληση- παραχαραγμένα χαρτονομίσματα.  
    Πλαστά χαρτονομίσματα, συσκευές και πλάκες εκτύπωσης καθώς και χημικές ουσίες, ηλεκτρονικός υπολογιστής και συσκευές αποθήκευσης USB, χρήματα, φυσίγγια και μία σιδερογροθιά βρέθηκαν στα δυο οχήματα, στο σπίτι του 32χρονου, σε φορτηγό αυτοκίνητο του 40χρονου, σε μια αποθήκη που νοίκιαζε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε μια δεύτερη κατοικία του σε περιοχή της Πιερίας και στο τυπογραφείο.   Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται σε εθνικό επίπεδο και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής - διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως το σύνολο και το χρονικό εύρος των παρανόμων δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης, εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας.   Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 
    .

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

    χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

    ΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

    υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

    άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

    Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

    Η λίστα ιστολογίων μου

    Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

    ΝΑΥΠΛΙΟ

    ΝΑΥΠΛΙΟ
    ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

    ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

    ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
    ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

    ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

    ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

    ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
    ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ