Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Στο Ανάπλι για ΠΑΣΧΑ : Ολόκληρο το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του δήμου Ναυπλιέων

ΠΗΓΗ : "  http://www.argolidalife.gr   "

 

1298722182 nafplio_night1
ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
28/4 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ /
18:00-19:00 Δωρεάν ξενάγηση στην πόλη από διπλωματούχο ξεναγό. Σημείο εκκίνησης το κιόσκι στην Πλατεία Καποδίστρια.
19.30 (διάρκεια ~ 1.5 ώρα) Θεία Λειτουργία – "Μετά βαΐων και κλάδων" η εκκλησία μας εορτάζει την υποδοχή του Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι την Μ. Τετάρτη έχουμε την Ακολουθία του Νυμφίου.
21.00-22:00 : Το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Συμφωνία», υπό τη διεύθυνση του Θ. Αντωνιάδη, ψάλλει ΄Υμνους από την Ακολουθία της Μ. Εβδομάδας στις πλατείες Αγ. Γεωργίου, Αγ. Σπυρίδωνα, Πλατεία Φιλελλήνων και Πλατεία Συντάγματος.
29/4 ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ /
18:00-19:00 Δωρεάν ξενάγηση στην πόλη από διπλωματούχο ξεναγό. Σημείο εκκίνησης το κιόσκι στην Πλατεία Καποδίστρια.
19:30 (διάρκεια ~1.5 ώρα) Ακολουθία του Νυμφίου – Την Μεγάλη Δευτέρα, στο πρόσωπο του Ιωσήφ του Παγκάλου προεικονίζεται το δράμα του Κυρίου, και ξεκινά η Βδομάδα των Παθών.
30/4 ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ/
18:00-19:00 Δωρεάν ξενάγηση στην πόλη από διπλωματούχο ξεναγό. Σημείο εκκίνησης το κιόσκι στην Πλατεία Καποδίστρια.
19.30 (διάρκεια ~ 1.5 ώρα) Θεία Λειτουργία – Ακολουθία του Νυμφίου. Η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα, που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Κυρίου με μύρο και συγχωρήθηκε για τα αμαρτήματά της. Ψάλλεται το περίφημο τροπάριο (δοξαστικό) της Υμνογράφου Μοναχής Κασσιανής.
1/5 ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ /
17:00 (διάρκεια~ 1 ώρα) Ιερόν Ευχέλαιον
18:00-19:00 Δωρεάν ξενάγηση στην πόλη από διπλωματούχο ξεναγό. Σημείο εκκίνησης το κιόσκι στην Πλατεία Καποδίστρια.
19.30 (διάρκεια ~ 2 ώρες) Θεία Λειτουργία – Τη Μεγάλη Τετάρτη αναβιώνουμε τέσσερα γεγονότα από τις τελευταίες στιγμές του Κυρίου: Τον Ιερό Νιπτήρια, το πλύσιμο δηλαδή των ποδιών των μαθητών από τον Κύριο, τον Μυστικό Δείπνο, δηλαδή την παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, την Προσευχή του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών, και την Προδοσία του Ιούδα.
21.00 -22:00 Η Νεανική Χορωδία και το Μικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Δημοτικής Χορωδίας του Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του Θ. Αντωνιάδη, ψάλλει΄Υμνους από την ακολουθία της Μ. Εβδομάδας και το παγκόσμιο θρησκευτικό ρεπερτόριο, μπροστά από το Τριανόν στην Πλατεία Συντάγματος.
2/5 ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ /
11:30 -13:00 Οι μαθητές των σχολείων του Ναυπλίου διακοσμούν πασχαλινά αυγά και τα τοποθετούν στα κιόσκια του Δήμου σαν κέρασμα στους επισκέπτες της πόλης μας.
18:00-19:00 Δωρεάν ξενάγηση στην πόλη από διπλωματούχο ξεναγό. Σημείο εκκίνησης το κιόσκι στην Πλατεία Καποδίστρια.
19:00 (διάρκεια ~ 3 ώρες) Θεία Λειτουργία – Τη Μεγάλη Πέμπτη έχουμε την κορύφωση του θείου δράματος : τελείται η «Ακολουθία των Παθών» και βιώνουμε τα φρικτά Πάθη και τη Σταύρωση του Κυρίου.
22:30-23:15 Βιολί και πιάνο με κλασσικές πένθιμες μελωδίες μπροστά στο Τριανόν ( Βιολί: Ευάγγελος Ρεβύθης, Πιάνο: Θεολένα Πίκη)
23:00-24:00 Στόλισμα των Επιταφίων.Καθ' όλη τη διάρκεια του στολισμού των τριών επιταφίων στους ναούς, η χορωδία "Βυζαντινοί Αντίλαλοι" του Κ. Ρούτουλα περιφέρεται στην πόλη και ψάλλει το "Μοιρολόι της Παναγίας" στα προαύλια των εκκλησιών.
3/5 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ /
7:00 (διάρκεια ~3 ώρες) Λειτουργία
11.00 ( διάρκεια ~1 ώρα) Ψάλλεται ο Μέγας Εσπερινός και πραγματοποιείται η Αποκαθήλωση.
13:00 -14:00 Ο ιεροψάλτης Κ. Ρούτουλας με μικρό βυζαντινό σχήμα ψάλλει ΄Υμνους του Πάθους και της Αποκαθήλωσης στην Πλατεία Συντάγματος μπροστά στο Τριανόν.
19:30 Έναρξη της Θείας Λειτουργίας, με τα Εγκώμια στον ´Αγιο Γεώργιο και στην Παναγία από τις αντίστοιχες Εκκλησιαστικές Πολυφωνικές Χορωδίες, και στον Άγιο Νικόλαο από Ιεροψάλτες.
21:30 (περίπου) Έναρξη της περιφοράς των τριών Επιταφίων: με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, της Εκκλησιαστικής Πολυφωνικής Χορωδίας από το Ναό της Παναγίας, και Ιεροψαλτών από το Ναό του Αγίου Νικολάου.
22:00 Συνάντηση των τριών Επιταφίων στην Πλατεία Φιλελλήνων. Πριν και μετά από την καθιερωμένη δέηση, η Εκκλησιαστική Πολυφωνική Χορωδία της Παναγίας θα ψάλλει το "Αι Γενεαί Πάσαι" και τη "Φουνέμπρα".
4/5 ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ /
7.00 (διάρκεια ~ 2 ώρες) Θεία Λειτουργία (Η "Πρώτη Ανάσταση")
11:00-12:00 Η Δημοτική Φιλαρμονική παιανίζει στους δρόμους του ιστορικού κέντρου καταλήγοντας στην Πλατεία Συντάγματος.
12:00-13:00 Δωρεάν ξενάγηση στην πόλη από διπλωματούχο ξεναγό. Σημείο εκκίνησης το κιόσκι στην Πλατεία Καποδίστρια.
23:00 (διάρκεια ~ 3 ώρες) Η Αναστάσιμη Ακολουθία – Οι πιστοί κρατώντας τις λαμπάδες και τα λευκά κεριά, αγκαλιάζονται και δίνουν το φιλί της αγάπης. Στο σπίτι ακολουθεί το τραπέζι της Αναστάσεως με την παραδοσιακή μαγειρίτσα και το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών – που σηματοδοτούν και το τέλος της νηστείας.
5/5 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ /
18:00-19:00 Οι εθελοντές του Δήμου Ναυπλιέων περιφέρονται στην πόλη και μοιράζουν σοκολατένια αυγά.
19:30 (διάρκεια ~ 1.5 hours) "Εσπερινός της Αγάπης" στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ Γεωργίου – Ο Εσπερινός της Αγάπης έρχεται σαν το επιστέγασμα της Ανάστασης. Οι πιστοί, κρατώντας τις λαμπάδες αναμμένες συμμετέχουν στην ενότητα της Εκκλησίας, ακούγοντας το Ευαγγέλιο σε πολλές γλώσσες, και ασπάζονται ο ένας τον άλλον σύμφωνα με τον ύμνο «...και αλλήλους ας ασπαστούμε».
21:30 - 22:15 Ο ιεροψάλτης Κ. Ρούτουλας με μικρό βυζαντινό σχήμα ψάλλει Αναστάσιμους ΄Υμνους στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου, μετά τον Εσπερινό.
6/5 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ /
12:00 – 13.00 H χορευτική ομάδα του σωματείου Φίλοι Π.Λ.Ι. παρουσιάζει χορούς από τα νησιά του Αιγαίου στην Πλατεία Συντάγματος.
www.argolikeseidiseis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ