Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΥΠΟΙΚ: ΕΝΤΟΣ ΣΤΟΧΩΝ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΟΡΩΝ ΤΟ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013

ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ 6,21 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
29/04/2013

Μέσα στους στόχους που έχουν τεθεί από την πολιτική ηγεσία βρίσκεται η είσπραξη των φόρων για το α’ Τρίμηνο του 2013, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία των ΔΟΥ. 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών τα έσοδα κινήθηκαν σε θετικότερα μεγέθη από τα προβλεπόμενα, γεγονός που καταδεικνύει τη συμμετοχή όλων στην προσπάθεια της χώρας για αντιστροφή του κλίματος ύφεσης. 

Σε συνολικό επίπεδο, για το α΄τρίμηνο του 2013 οι ΔΥΟ έπρεπε να εισπράξουν βάσει στοχοθεσίας  6,20 δισ. ευρώ ενώ εισέπραξαν 6,21 δισ. ευρώ, ήτοι 0,1% αύξηση σε σχέση με το στόχο. 


Τα αποτελέσματα για τον κάθε μήνα ξεχωριστά, βάσει των οριστικών στοιχείων, έχουν ως εξής: 

- Για το μήνα Ιανουάριο 2013 οι Δ.Ο.Υ. έπρεπε να εισπράξουν βάσει στοχοθεσίας 2,86 δισ. ευρώ, ενώ εισέπραξαν 2,91 δισ. ευρώ, ήτοι 1,8% αύξηση σε σχέση με το στόχο. 

 - Για το μήνα Φεβρουάριο 2013 οι Δ.Ο.Υ. έπρεπε να εισπράξουν βάσει στοχοθεσίας 1,55 δισ. ευρώ, ενώ εισέπραξαν 1,67 δισ. ευρώ, ήτοι 7,8% αύξηση σε σχέση με το στόχο. 

- Για το μήνα Μάρτιο 2013 οι Δ.Ο.Υ. έπρεπε να εισπράξουν βάσει στοχοθεσίας 1,79 δισ. ευρώ ενώ εισέπραξαν 1,62 δισ. ευρώ, ήτοι 9,3% μείωση σε σχέση με το στόχο. 

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται πως η μεγάλη μείωση των καθαρών εσόδων στο μήνα Μάρτιο 2013 οφείλεται στο μεγάλο ύψος των επιστροφών που πραγματοποιήθηκαν, καθώς εντάθηκαν οι προσπάθειες για την επιστροφή έως το τέλος Μαρτίου, όλων των εκκαθαρισμένων μέχρι 31/12/2012 Αριθμών Φύλλων Ειδικού Καταλόγου(ΑΦΕΚ). 

Το ποσό των επιστροφών που πραγματοποιήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο 2013 ανέρχεται σε 783 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος αφορά στα ανωτέρω εκκαθαρισμένα ΑΦΕΚ. 

Ακόμα, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2013 σημειώθηκε σημαντική μείωση του πλήθους των οφειλετών κατά 16,2% ή σε απόλυτο αριθμό 435.729 οφειλέτες. 

Ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης δήλωσε αναφορικά με την πορεία της είσπραξης των εσόδων ότι «αν και είμαστε ικανοποιημένοι με την πορεία των εσόδων τονίζεται ότι η προσπάθεια πρέπει είναι συνεχής. Μαζί με το ανθρωπινό δυναμικό των ΔΟΥ και τους νομοταγείς πολίτες συνεχίζουμε και δεν εφησυχάζουμε».

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ "
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ