Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


25/04/2013

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σε συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Στην ατζέντα της συνεδρίασης βρέθηκαν δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας και της ενίσχυσης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας. 

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι υπάρχουν οι πρώτες θετικές ενδείξεις για την οικονομία, αλλά και μια «τάση» ανάσχεσης της ανεργίας. 


«Το τονίζω ότι είναι μόνον ένδειξη. Αλλά είναι μια ένδειξη ισχυρή που μένει να επιβεβαιωθεί τους επόμενους μήνες ότι πρόκειται για μια τάση: ότι η αύξηση της ανεργίας ουσιαστικά έχει φρενάρει και ότι αντιστρέφεται σε σταδιακή μείωση της ανεργίας» σημείωσε ο κ. Σαμαράς. 

Ακόμη, αναφέρθηκε στην έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία ICAP, από την οποία προκύπτει ότι μία στις δύο από 1.085 εταιρίες, με τζίρο άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, σχεδιάζουν ή σκέφτονται να κάνουν επενδύσεις μέσα στο 2013. 

«Το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει. Η ψυχολογία έχει αρχίσει να αλλάζει. Και τώρα το υπουργείο Εργασίας θα εκταμιεύσει 2,9 δισ. συνολικά από τα προγράμματα του Κοινωνικού Ταμείου, για να ενισχύσει ανέργους και την επανεκπαίδευση νέων και ευπαθών ομάδων. Συνολικά 715 χιλιάδες άνθρωποι θα ωφεληθούν από κονδύλια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, του ΕΠΑΝΑΔ», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς. 

Σημείωσε επίσης πως «θα δοθούν από το ΕΣΠΑ πάνω από 1 δισ. σε ενίσχυση επιχειρήσεων, για να στηριχθεί η απασχόληση, να σταματήσουμε τα λουκέτα και να επιβεβαιωθεί ότι φέτος είναι η χρονιά που, όπως είπα, θα αντιστρέψουμε την τάση της ανεργίας». 

Όσον αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες, αλλά και στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος.
Τέλος ανέφερε πως «το κλίμα έχει αλλάξει. Η εικόνα αλλάζει. Η κοινωνία σύντομα θα νιώσει τη διαφορά. Και η ελπίδα, που ήδη κερδίζει έδαφος, θα κυριαρχήσει και πάλι». 

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε πως «παρουσιάσαμε σήμερα στον πρωθυπουργό, το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για την παρακολούθηση της μισθωτής εργασίας σε κάθε κλάδο και σε ολόκληρη επικράτεια». 

«Το σύστημα αυτό αποτελεί ένα πρωτοποριακό εργαλείο για το σχεδιασμό των παρεμβάσεων του υπουργείου Εργασίας στον τομέα της απασχόλησης και τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας. Η πρώτη απεικόνιση των ροών απασχόλησης από το νέο σύστημα «Εργάνη» συνδυάζεται με θετικές εξελίξεις κάτι που μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον» κατέληξε ο κ. Βρούτσης .

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ