podilato
Εκδήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, με την ονομασία «Workers Run & Bike for Greece», θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών.
Η πρωτοβουλία ανήκει σε κρατικά και ιδιωτικά μέσα μαζικής επικοινωνίας της Φλάνδρας, της ολλανδόφωνης περιφέρειας του Βελγίου.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας De Morgen, υπό τον τίτλο «Φλαμανδικές εταιρείες ΜΜΕ συμμετέχουν σε αγώνα δρόμου και ποδηλατοδρομία για την Ελλάδα», πρόκειται για μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης που οργανώνει το κρατικό κανάλι της φλαμανδικής ραδιοτηλεόρασης VRT, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή διάφορες φλαμανδικές εταιρείες ΜΜΕ.
Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 31 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή ενός αγώνα δρόμου και μιας ποδηλατοδρομίας, που θα διέλθουν – κατά σειρά – από τα γραφεία που στεγάζονται η Belga (βελγικό πρακτορείο ειδήσεων), η Sanoma (ολλανδική εταιρεία ΜΜΕ), τα VIER/VIJF (φλαμανδικά ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια), η Woestijnvis (φλαμανδική τηλεοπτική εταιρεία), το VTM (φλαμανδικό τηλεοπτικό κανάλι), η De Persgroep (φλαμανδική εταιρεία ΜΜΕ), η Corelio (φλαμανδική εταιρεία ΜΜΕ) και η De Morgen, με τελική κατάληξη τα γραφεία της Ένωσης Φλαμανδών Δημοσιογράφων (Huis van de Journalist) στις Βρυξέλλες. Επισημαίνεται ότι «μετά το πέρας των αγώνων θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν όσων έλαβαν μέρος αλλά και λοιπών οπαδών της ελληνικής κουζίνας».
Παράλληλα σημειώνεται ότι η απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν οι δρομείς είναι 44 χιλιόμετρα, ενώ η αντίστοιχη απόσταση που θα πρέπει να καλύψουν οι ποδηλάτες είναι 75 χιλιόμετρα. Ο αγώνας δρόμου ξεκινά στις 8 το πρωί, ενώ η ποδηλατοδρομία στις 11. Τα έσοδα από τους χρηματοδότες της εκδήλωσης – προσθέτει η εφημερίδα – θα καταλήξουν στο ελληνικό ίδρυμα ΘΕΟΤΟΚΟΣ, το οποίο είναι ένα κέντρο προστασίας και φροντίδας παιδιών και νέων με νοητική υστέρηση.
Υπογραμμίζεται επίσης ότι λόγω των περικοπών δημοσίων δαπανών στην Ελλάδα, τα κονδύλια που διατίθενται για την κοινωνική πολιτική έχουν συρρικνωθεί δραματικά. Καταλήγοντας, το ρεπορτάζ παραθέτει διευθύνσεις στις οποίες πρέπει να αποταθούν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και να παράσχουν οικονομική υποστήριξη στην εκδήλωση.
http://www.newsbeast.gr