Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Νέα εντολή στον Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
22/04/2013

Ο νέος κανονισμός που θα δώσει μία νέα επταετή εντολή για την ενίσχυση και τον εκμοντερνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Η νέα επταετής εντολή που θα τεθεί σε ισχύ στις 13 Σεπτεμβρίου 2013, προτάθηκε από τους ευρωβουλευτές προκειμένου να συμπέσει με τον μακροπρόθεσμό προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020. Στόχος του νέου κανονισμού είναι να ενισχύσει τον οργανισμό, δίνοντάς του τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στην ασφάλεια δικτύωσης και πληροφοριών. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να προβλεφθεί μία αύξηση τόσο στους οικονομικούς όσο και στους ανθρώπινους πόρους, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στον αναβαθμισμένο του ρόλο. 


Ομάδες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών στην πληροφορική 

Ο νέος κανονισμός δίνει στον Οργανισμό καθαρή εντολή να υποστηρίξει τη δημιουργία και τη λειτουργία μίας ολοκληρωμένης Ομάδας Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών στην Πληροφορική για την ΕΕ (EU CERT) και έτσι να αντιμετωπίσει τις ηλεκτρονικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως ζητήθηκε από την επιτροπή Βιομηχανίας του ΕΚ. 

Οι εθνικοί φορείς και τα ευρωπαϊκά όργανα μπορούν να ζητήσουν τεχνογνωσία και συμβουλές από τον ENISA σε περίπτωση κάποιας παραβίασης ασφάλειας που επηρεάζει σημαντικά τη λειτουργία των δικτύων και των υπηρεσιών. 

Νέο υποκατάστημα στην Αθήνα 

Ο ENISA έχει την έδρα του στο Ηράκλειο. Τώρα θα δημιουργηθεί ένα υποκατάστημα στην Αθήνα με προσωπικό λειτουργίας, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των δράσεων δικτύωσης. Το διοικητικό προσωπικό, ωστόσο, θα έχει την έδρα του στο Ηράκλειο. 

Καλύτερη διακυβέρνηση 

Θα συσταθεί ένα εκτελεστικό συμβούλιο, ώστε να επιτρέψει στο διοικητικό συμβούλιο να εστιάσει σε θέματα στρατηγικής σημασίας και έτσι να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του Οργανισμού. Ο εκτελεστικός διευθυντής θα οριστεί αφού λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Ο νέος κανονισμός υιοθετήθηκε με 626 ψήφους υπέρ, 45 κατά και 16 αποχές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ