Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Ιταλία: Αυξήθηκε ο αριθμός των αυτοκτονιών το 2013

 

  • ΠΗΓΗ: BLOKO.GR
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ιταλία: Αυξήθηκε ο αριθμός των αυτοκτονιών το 2013
Την ώρα που η οικονομική κρίση χτυπά με επιμονή την πόρτα της Ιταλίας, ο αριθμός των αυτοκτονιών σημειώνει δραματική αύξηση και το 2013.   Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Ρώμης Link Campus University, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, σημειώθηκαν 32 αυτοκτονίες, οι οποίες αποδίδονται στα οικονομικά προβλήματα, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012.   Πριν λίγες ημέρες, ένας ακόμα άνδρας θα αποφάσιζε να δώσει τέλος στη ζωή του, έπειτα από το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε. Ο 49χρονος Νούντζιο Κανίτζο, ιδιοκτήτης μιας μικρής εταιρίας διαχείρισης απορριμμάτων, η οποία είχε μπει στο στόχαστρο της μαφίας, δεν άντεχε άλλο να μάχεται εναντίον των «κλαν» που κυριαρχούν στην περιοχή. Έτσι, είπε «αντίο» και έφυγε για πάντα.
Η ιστορία, όμως, του Νούντζιο δεν είναι η μοναδική, καθώς 14 ιδιοκτήτες εταιριών από την αρχή του έτους αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν.
Πριν λίγες ώρες, μια ακόμα τραγωδία θα διαδραματιζόταν χωρίς την έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών, όταν ένας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην εταιρία όπου εργάζεται, διαμαρτυρόμενος επειδή δεν τον αμείβουν εδώ και ένα χρόνο.  «Χωρίς εργασία δεν υπάρχει ελπίδα, χωρίς ελπίδα δεν υπάρχει διάθεση για δουλειά», είχε γράψει σε σημείωμα για τους συγγενείς του, ιδιοκτήτης εταιρίας, λίγο πριν αυτοκτονήσει.
Κάποιοι χαιρετούν έστω και με αυτό τον τρόπο την οικογένειά τους, άλλοι δεν τολμούν ούτε αυτό να κάνουν, καθώς η βουτιά στα προβλήματα δεν τους επιτρέπει ούτε αυτό. Οι περισσότερες σύζυγοι, μητέρες, κόρες, αδελφές παραμένουν έχοντας ένα ερωτηματικό στο μυαλό τους: γιατί; Άλλες αναρωτιούνται τι θα μπορούσαν να είχαν κάνει για να αποτρέψουν το τραγικό τέλος, αλλά οι περισσότερες προσπαθούν να δώσουν μια απάντηση στην απόφαση του αγαπημένου τους.  Άνδρες, κυρίως, σε ηλικία άνω των πενήντα ετών, που είναι πεπεισμένοι ότι δεν μπορούν να κάνουν ούτε βήμα, ότι δε θα δουν ξανά φως μέσα στο σκοτάδι που έχουν βυθιστεί, προχωρούν στο απονενοημένο διάβημα.   Η ένωση μικρών επιχειρήσεων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καλώντας την πολιτεία να σπεύσει να βοηθήσει τις εταιρίες, οι οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες, διαφορετικά «κινδυνεύουμε να βρεθούμε μπροστά από εκατόμβη ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα χρέη».
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ