Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

’Προτάσεις για την εξέλιξη των ανθυπαστυνόμων και τον Κώδικα Μεταθέσεων’’ - Του Κωνσταντίνου Ξομάλη

 

  • ΠΗΓΗ : BLOKO.GR
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(17 ψήφοι)
’Προτάσεις για την εξέλιξη των ανθυπαστυνόμων και τον Κώδικα Μεταθέσεων’’ - Του Κωνσταντίνου Ξομάλη
Για τους Ανθυπαστυνόμους που προέρχονται από Αρχιφύλακες κατόπιν εξετάσεων και δεν εισάγονται στο Τ.Ε.Μ.Α., να εξετασθεί η προαγωγή τους στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β’ σε χρόνο προγενέστερο των 22 ετών (βλ.Ν.4058) που προβλέπεται σήμερα και η περαιτέρω ιεραρχική ανέλιξή τους έως και το βαθμό του Α/Β’ στην ενέργεια, δεδομένου του αντίστοιχου ωφέλιμου υπηρεσιακού βίου και της απώλειας του δικαιώματος πρόωρης συνταξιοδότησης κατόπιν της εφαρμογής του μνημονίου αλλά και της επί
μακρόν παραμονής και προσφοράς στον ίδιο βαθμό σε αντίθεση με τους αποφοίτους των υπολοίπων στρατιωτικών σχολών της ανώτερης βαθμίδας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ η βαθμολογική εξέλιξή τους, δεδομένης της εξομοίωσής τους με τους Αξκούς του Ν.649/70, θα πρέπει:   
· Εφόσον καταλαμβάνονται από όριο ηλικίας για τους Υ/Β’ και Υ/Α’, να προάγονται στο βαθμό του Α/Β’ ως ισχύει (άρθ. 7 παρ. 7,8 & 9 Ν. 3686/2008).   
· Για τους όσους λαμβάνουν στην ενέργεια το βαθμό του Α/Β’, να αποστρατεύονται με τον καταληκτικό βαθμό του Αστυνόμου Α’, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις της Ε.Α.Κ.Μ. 
2.   Για τους Ανθυπαστυνόμους που δεν αιτήθηκαν την προαγωγή τους στο βαθμό του Υπαστ. Β’, προτείνεται η υπαγωγή τους στη διάταξη της παρ.3 του άρθρου 25 του Ν.4058/2012 για την περαιτέρω βαθμολογική εξέλιξή τους και τις μισθολογικές προαγωγές που αντιστοιχούν στον εκάστοτε κατεχόμενο βαθμό, σύμφωνα με τις πάγιες προτάσεις της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α. για τους Αξιωματικούς του Τ.Ε.Μ.Α.   
3.     Για τους Ανθυπαστυνόμους και εξερχομένους του Τ.Ε.Μ.Α. και Σ.Α.Ε.Α. που θίγονται από την προαγωγή νεοτέρων τους, επιβάλλεται η αποκατάσταση της αρχαιότητάς τους με αίτησή τους και όχι κατόπιν δικαστικής απόφασης, διότι αποδεικνύεται πως η διοίκηση του Υπουργείου χαρακτηρίζει ως δεσμευτικές τις εν λόγω θετικές δικαστικές αποφάσεις (Διοικ. Εφετ. Αθηνών - Δ’ Τμήμα) και προχωρεί σε άμεση υλοποίησή τους.   
Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να μην αναγνωρίζεται το δίκαιο των αιτημάτων των υπολοίπων που πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις, δεδομένης και της διατάραξης που έχει προκληθεί στην ιεραρχία μεταξύ κυρίως των κατωτέρων Αξκών.  
 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Π.Δ. ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ 100/2003                                             
Ø    Περί τοποθέτησης στον τόπο συμφερόντων:
    Είναι κοινή διαπίστωση ότι ως κλάδος ενστόλων βιώνουμε έντονα την γενικότερη οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με το «πάγωμα» των μεταθέσεων με έξοδα του δημοσίου και την «αδυναμία» πλέον εκ μέρους του Υπουργείου να ικανοποιεί τα αιτήματα των συναδέλφων για μετακίνηση στους τόπους συμφερόντων με τις τακτικές μεταθέσεις, λόγω έλλειψης κενών οργανικών θέσεων.   
    Την ίδια στιγμή όμως, εξακολουθεί να ισχύει η προνομιακή διάταξη υπηρεσιών όπως της Δνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που επιτρέπει τη μετάθεση στον τόπο συμφερόντων, συναδέλφων ανεξαρτήτως ετών υπηρεσίας, οικογενειακής κατάστασης και μορίων, ενώ οι περισσότεροι αστυνομικοί με πολυετή μάχιμη προσφορά και οικογένειες αποκλείονται συχνά δια παντός από τον τόπο συμφερόντων τους, λόγω υπερπλήρωσης των οργανικών θέσεων από τους ως άνω συναδέλφους.   
    Για την αποκατάσταση της ανωτέρω άδικης μεταχείρισης αλλά και για την κατοχύρωση του εύλογου δικαιώματος να μπορεί κάποτε ο αστυνομικός να υπηρετήσει στον τόπο συμφερόντων του, και όχι να αποτελεί ζήτημα τύχης ή λίγων προνομιούχων, προτείνεται η τροποποίηση  του άρθρου 4 του Π.Δ.100/2003 ως εξής:   
         Άρθρο 4 – Εξαιρέσεις από τα αντικειμενικά κριτήρια   
    Δεν λαμβάνονται υπόψη τα αντικειμενικά κριτήρια (μόρια) στις κατωτέρω περιπτώσεις μεταθέσεων:   
περ. ζ’ «Των αστυνομικών μέχρι βαθμού του Αστυνόμου Β’ που υπηρετούν εκτός του τόπου συμφερόντων τους πέραν των 10 ετών και υπερβαίνουν τα 20 έτη συνολικής πραγματικής υπηρεσίας, ύστερα από αίτησή τους για τον τόπο συμφερόντων τους, η οποία θα υποβάλλεται μόνο μία (1) φορά κατά την διάρκεια παραμονής τους στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας.    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΞΟΜΑΛΗΣ Κωνσταντίνος -
Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Μ. στην Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α

2 σχόλια:

  1. Όμως οι απόστρατοι. Άνθυπαστ με εξετάσεις απόφοιτοι Παραγ. Σχολής Ανακριτ. Υπαλ.εμειναν στον ίδιο βαθμό και προαγωνται κατώτεροι!!!!! Επιβάλλεται Νομοθετική Ρύθμιση! Των αδικιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...εκτος όλων των άλλων οι συνάδελφοι ΜΠΣ χωρίς παρ Σχολη Αρχκων εξετάσεων Ανθμων προαγ. στον βαθμό του Ανθμουκαι Υπαστυνόμου Β (δίκαιο με τόσα χρόνια υπηρεσίας) Όμως εμείς με την αποστρατεια μας όσοι δεν είχαν 4,5ετη στον βαθμό του Ανθμου αποστρατ. με τον ίδιο βαθμό δλδ Ανθμου!!!!!η αν είχαν 4,5 έτη στον βαθμό Υ/Β .Κατάφωρη αδικία κατωτέρων να προαγ.σε ανώτερο βαθμό η ίσο.Χρειάζεται νόμοθ ρύθμιση τουλάχιστον αυτοί που αποστρατευτηκαν με 24,5 χρόνια πραγματ.υπηρ. και με πλασμ.να προαχθουν στον βαθμό Α/Β ....ευχαριστω για τον χρόνο σας! Ήταν και είναι αδικία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ