Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ
24/04/2013

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση της απαγωγής του  ελληνορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλο και του συρορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί απελευθέρωσης. 

«Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Γρηγόριου Γιοχάνα Ιμπραχίμ παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλες τις εξελίξεις και τις σχετικές πληροφορίες.Τις τελευταίες ώρες, δημοσιεύονται σε διεθνή και ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης πληροφορίες, από διάφορες πηγές, ότι απελευθερώθηκαν οι δύο απαχθέντες Μητροπολίτες. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως. Για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη εξέλιξη θα υπάρξει ανακοίνωση» ανέφερε η ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα, η θρησκευτική οργάνωση Oeuvre d'Orient ανακοίνωσε ότι οι μητροπολίτες αφέθηκαν ελεύθεροι και κατευθύνθηκαν στον ναό του Αγίου Ηλία στο Χαλέπι.

Για τους απαγωγείς η επισκοπή στη Συρία βάζει στο στόχαστρο τσετσένους τζιχαντιστές. 

«Η κατάσταση στη Συρία κλιμακώνεται. Χθες τη νύχτα, δυο Χριστιανοί θρησκευτικοί ηγέτες απήχθησαν από άγνωστες ομάδες στο Χαλέπι. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας δημοκρατικής Συρίας» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ. 

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση που δέχονται χριστιανοί ιεράρχες στην πόλεμο στη Συρία από τους εμπολέμους. 

Το συριακό πρακτορείο Sana μετέδωσε ότι ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ έπεσαν στα χέρια τρομοκρατικής ομάδας, ενώ βρίσκονταν σε ανθρωπιστική αποστολή, στην επαρχία του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία. 

Οι δύο Μητροπολίτες απήχθησαν στον δρόμο που συνδέει το συνοριακό πέρασμα του Μπαμπ αλ Χάουα με το Χαλέπι, στο χωριό Κφαρ Ντάελ. 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Μητροπολίτης Ιμπραχίμ είχε δηλώσει στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι εκατοντάδες χριστιανικές οικογένειες έχουν διαφύγει από το Χαλέπι για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις των ανταρτών και τις καθεστωτικές δυνάμεις. 

«Στη σύγχρονη ιστορία του το Χαλέπι δεν έχει ζήσει τέτοιες κρίσιμες και επώδυνες στιγμές...οι χριστιανοί έχουν πέσει θύματα τερατωδών επιθέσεων και απαγωγών και οι συγγενείς τους έχουν πληρώσει μεγάλα ποσά για την απελευθέρωσή τους» είχε δηλώσει στο Ρόιτερς. 

«Μέχρι πριν από λίγους μήνες η ιδέα της φυγής δεν είχε περάσει από το μυαλό των χριστιανών, αλλά όταν αυξήθηκαν οι κίνδυνοι , έχει γίνει το κύριο θέμα συζήτησης» είχε εξηγήσει ο Μητροπολίτης Ιμπραχίμ.

ΠΗΓΗ: "    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ