logo_aegean
Αρκετοί φίλοι του ΜΠΟΡΟΥΜΕ στο παρελθόν είχαν επιστήσει την προσοχή μας στο περισσευούμενο φαγητό σε πτήσεις αεροπλάνων, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις και ειδικά σε πρωινά γεύματα έμενε άθικτο και κατέληγε στα απορρίμματα ενώ ήταν σε ποιοτικά άριστη κατάσταση.
Με αυτήν την αφορμή επικοινωνήσαμε με τηνAegean Airlines και η ανταπόκριση ήταν άμεση και δυναμική από τη στιγμή που έγινε αντιληπτό πόσο εύκολο ήταν με τη βοήθεια του ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αξιοποιούνται αυτά τα τρόφιμα υπέρ κοινωφελών σκοπών αντί να αχρηστεύονται.
Εδώ και λίγο καιρό λοιπόν, δημιουργήσαμε άλλη μια μόνιμη γέφυρα, αυτή τη φορά μεταξύ της βάσης της Aegean Airlines στο Ελευθέριος Βενιζέλος και της Κοινωνικής Υπηρεσίας των Σπάτων, μέσω της οποίας όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα, που συλλέγονται πλέον από το ιπτάμενο προσωπικό της εταιρείας σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από / προς Αθήνα, φτάνουν σε ανθρώπους, που τα έχουν ανάγκη.
Μέσα στο επόμενο διάστημα παρόμοιες γέφυρες θα δημιουργηθούν και σε άλλους προορισμούς της εταιρείας μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο στο ελάχιστο την ποσότητα τροφίμων που καταλήγουν στα απορρίμματα.
Αυτή η γέφυρα είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα για το πόσο σημαντική είναι οι ιδέες και προτάσεις των φίλων του ΜΠΟΡΟΥΜΕ και πως ο καθένας μας μπορεί να συμβάλλει στην μείωση της σπατάλης φαγητού αρκεί να έχει κατά νου ότι:
  • καμία μερίδα φαγητού δεν επιτρέπεται πλέον να πηγαίνει χαμένη στην Ελλάδα 
  • αυτό είναι πλέον πολύ εύκολο να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια του ΜΠΟΡΟΥΜΕ .