Elefsis_Shipyards
Την επαναλειτουργία των ναυπηγείων Ελευσίνας αποφάσισε η ολομέλεια της βουλής μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας .
Αφορμή για να έρθει το θέμα στη βουλή στάθηκε η τροπολογία που κατέθεσαν 6 βουλευτές και όπως γνωστοποιήθηκε, “οι διαφορές μεταξύ των πληρωμών του Πολεμικού Ναυτικού και των αξιώσεων των ναυπηγικών μονάδων που λειτουργούν στην Ελλάδα, αίρονται ύστερα από έκθεση του σώματος ορκωτών λογιστών, που θα βεβαιώνει την πρότερη αντιστοιχία μεταξύ πληρωμών που έχει καταβάλει το Πολεμικό Ναυτικό και το έργο που έχει εκτελεστεί από την εταιρεία σε συνδυασμό με τις δαπάνες που είναι απαραίτητες για την εκτέλεσή του”.
Όπως υποστήριξε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, “Ο ανάδοχος δίνει τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους. Δεν κλείνουν τα Ναυπηγεία, συνεχίζουν να εργάζονται οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι, συμφωνούμε σε νέο πρόγραμμα για τους πυραυλακάτους, δεσμεύουμε την εργοδοσία να παραδώσει σε συγκεκριμένες ημερομηνίες τα πλοία χωρίς αύξηση τιμήματος. Η τροποποίηση της σύμβασης θα έρθει στη Βουλή”.