people
Προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς και αυτό-οργάνωση ως εναλλακτική λύση στην κρίση.
Η πρωτοβουλία της Πετρούπολης στηρίζει πολίτες (καταναλωτές και παραγωγούς) αλλά και άπορους συμπολίτες μας, προσφέροντας ποσοστό επί των παραγγελιών του ρυζιού στο κοινωνικό παντοπωλείο, στα συσσίτια της Αγ. Τριάδας και του Αγ. Δημητρίου. 
Τα μέλη της ομάδας συμμετέχουν εθελοντικά στη διανομή των προϊόντων, ενώ όσοι θέλουν να βοηθήσουν είναι ευπρόσδεκτοι στις δράσεις τους, αλλά όχι οι ρατσιστές, λένε. «Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι εξορισμού αντίθετες με τις σκέψεις και τις πρακτικές μας»αναφέρουν.
Αν θέλουμε να βοηθήσουμε, μπορούμε να στείλουμε email στο info@spame-petroupoli.gr με την ένδειξη εθελοντής/ρια. Μπορούμε επίσης να ενημερωνόμαστε για τις δράσεις τους από την ιστοσελίδα τους στο facebook ή να συμμετέχουμε στις συνελεύσεις τους κάθε Τετάρτη στις 18:00, στην Κατάληψη του Βοτανικού Κήπου Πετρούπολης.
Το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες» ξεκίνησε το Μάρτιο του 2012 και έγινε γνωστό ως «το κίνημα της πατάτας». Η διάθεση προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές πολεμά τις στρεβλώσεις της αγοράς και την ακρίβεια. Το βίντεο είναι μέρος του εν εξελίξει ντοκιμαντέρ Portraits of Greece in Crisis.