ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ 
1) ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ. 
2) ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΧΡΗΣΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΕΝΑ ΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. 
3) Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΣΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΜΠΑΜΑ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΣΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Ο ΑΣΑΝΤ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΥΡΟΠΑΡΑΛΥΤΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΑΡΙΝ. 
4) ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙ ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ, ΑΦΟΥ ΥΠΕΦΕΡΕ ΠΟΛΛΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1980-1988 ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ. 
5) ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΗΣΑΝ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ ΠΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ. 
6) ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΑΡΙΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΑΝ-ΑΛ-ΑΣΑΛ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΚΑΙ ΑΤΑΙΜΠΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ. 
7) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ Η ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΕΜΜΕΝΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ. 
8) ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΖΩΝΗ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΩΝΕΣ-ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΕ ΛΙΒΑΝΟ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΥΨΩΜΑΤΑ ΓΚΟΛΑΝ.