Σύμφωνα με δημοσίευμα ελβετικής εφημερίδας ο ελβετικός πραγματοποιεί πολεμικές ασκήσεις με εφιαλτικά σενάρια. Συγκεκριμένα λόγω τη μεγάλης οικονομικής ύφεσης αλλά και της αύξησης του εσωτερικού χρέους της Γαλλίας , οι ελβετικές αρχές προετοιμάζονται σοβαρά για κάθε ενδεχόμενο , συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής σύγκρουσης με τη γειτονική χώρα, αναφέρει σχετικό ελβετικό δημοσίευμα της 28 Σεπ 2013, προκαλώντας έκπληξη. .
Ο Ελβετικός στρατός πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις με την συμμετοχή τεθωρακισμένης ταξιαρχίας σε γαλλόφωνο καντόνι , υλοποιώντας σενάριο απόκρουσης στρατιωτικής επίθεσης από την Γαλλία! .
Σύμφωνα με την εφημερίδα της Γενεύης Le Matin Dimanche , οι στρατιωτικές ασκήσεις του Ελβετικού στρατού που διεξήχθησαν στις 26-28 Αύγουστου 2013 εμπεριείχαν σενάριο που αφορούσε μία τέτοια πιθανότητα «επίθεσης από την Γαλλία» .
Το Πρόγραμμα άσκησης «έπεσε» στα χέρια της εφημερίδας και δημοσιεύθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου με πρόσθετες λεπτομέρειες στην γαλλική έκδοση που δημοσιεύθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου. .
Σύμφωνα με το σενάριο που εκτέλεσε ο ελβετικός στρατός , «η Γαλλία , έχοντας περάσει σε μία περίοδο πλήρης οικονομικής καταστροφής , αυτονομείται σε ξεχωριστές ανεξάρτητες περιοχές . Μία από αυτές τις περιοχές περιλαμβάνει την ιστορική επαρχία της Βουργουνδίας και της Franche- Comté, η οποία πραγματοποιεί στρατιωτική επίθεση στην Ελβετία ζητώντας παράλληλα από τους Ελβετούς τραπεζίτες να διαγράψουν τα χρέη τους»!!! .
Σύμφωνα με το σενάριο , που είναι γνωστό ως «Duplex – Barbara» , «τα στρατεύματα της γαλλόφωνης περιοχής εισβάλουν χρησιμοποιώντας τα τρία περάσματα δια μέσου των βουνών Jura επιχειρώντας παράλληλα με προέλαση αρμάτων μάχης την ταχεία εξάπλωση τους στη περιοχή της λίμνης της Γενεύης και στις πόλεις της Λωζάνης , Γενεύης και Νοσατέλ (Neuchâtel) .
Όλη η ελβετική Συνομοσπονδία συνταράσσεται από ένα κύμα σαμποτάζ και τρομοκρατικών επιθέσεων . Εναντίον της ελβετικής κυβέρνησης η παραστρατιωτική οργάνωση » Σόνια » αλλά και η ταξιαρχία (de Libre de Dijon) απειλεί να καταλάβει με απόβαση από αέρος τη Γενεύη , «εάν η Ελβετία , δεν πραγματοποιήσει την διαγραφή των χρεών και δεν «επιστρέψει τα κλεμμένα χρήματα» .
Το νόμισμα του ευρώ ταυτόχρονα έχει κατακόρυφη πτώση , το κοινωνικό χάος και η απρόσκοπτη εισροή προσφύγων μεγαλώνει επικίνδυνα».
Τέτοιου είδους ασκήσεις πραγματοποιούνται από το 2012 , με εντολή των ελβετικών Ενόπλων Δυνάμεων με την ονομασία » Stabilo Due » .
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το τελευταίο έτος μεταξύ της Γαλλίας και της Ελβετίας υπάρχουν σοβαρές διαφορές σχετικά με τα φορολογικά έσοδα , τα οποία πρόσφατα οδήγησαν σε κάποια μικρή ένταση μεταξύ των 2 χωρών .
Επισυνάπτονται το ρωσικό και ελβετικό και γαλλικό δημοσίευμα χωρίς σχόλια.
http://3mv.ru/publ/shvejcarija_gotovitsja_k_vojne_s_razvalivshejsja_franciej/1-1-0-19916
http://www.lematin.ch/suisse/armee-suisse-simule-lattaque-dune-france-surendettee/story/28550466
http://french.irib.ir/info/international/item/276881-l%E2%80%99arm%C3%A9e-suisse-simule-l%E2%80%99attaque-d%E2%80%99une-france-surendett%C3%A9e
Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών