Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Μ.Τ.Σ. Τίτλοι τέλους;


zaxariudakis
Αντιπρόεδρος Οικονομικών Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Αντώνης
 
  Ο κατήφορος για το πάλαι ποτέ κραταιό Μετοχικό Ταμείο Στρατού συνεχίζεται. Η ελεύθερη πτώση που ξεκίνησε ουσιαστικά πριν από αρκετά χρόνια, εντείνεται με μια νέα περικοπή του μερίσματος (αναδρομικά 9% από 1-1-2013,) αλλά και την διαπιστωμένη αδυναμία, τόσο της Διοίκησης του Ταμείου όσο και της πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, να λάβουν σοβαρά παρεμβατικά μέτρα, τέτοια που θ' αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα ώστε να υπάρξει μακροχρόνια βιωσιμότητα. Εθελοτυφλούν όσοι πιστεύουν ότι τα μέτρα της τελευταίας διετίας (οι δυο μειώσεις κατά 50% του μερίσματος, που το συρρίκνωσαν σε «χαρτζιλίκι» αποτελεί πανελλαδική επιτυχία ), η αύξηση των εισφορών καθώς και οι γενικές, αόριστες εισηγήσεις, για εξεύρεση νέων πόρων έδωσαν λύση στο πρόβλημα.
  Xρόνιες οι αδυναμίες των Διοικήσεων. Παρουσίαση ανακριβών ή ελλιπών στοιχείων, καμία εξυγίανση για τις πράξεις και παραλείψεις των Διοικήσεων, επιμελής απόκρυψη εκθέσεων επιτροπών, προνομιακή εξαγορά μερισματικών βαθμών. Ρεμούλα, κακοδιαχείριση, ασύλληπτη παρανομία, ξεπούλημα Γενικής Τράπεζας με ζημιά (πιστοποιήθηκαν και από το πόρισμα των επιθεωρητών που βρίσκεται στην δικαιοσύνη) , θα συνεχιζόταν να αγνοούνταν εάν δεν έφθανε το Ταμείο σε πλήρη αδυναμία να ανταποκριθεί και με το φάντασμα του «μαύρου στην οθόνη», να πλανάται. Κατάρρευση λόγω των μεγάλων δήθεν μερισμάτων, όπως διατείνονται.
  Και εδώ αναρωτιέται κανείς εάν οι αισιόδοξες προβλέψεις, ότι δεν θα γίνει περικοπή το 2014 θα δικαιωθούν, όταν είναι γνωστό ότι τα έσοδα συρρικνώνονται, τόσο από τη μείωση των εισφορών τόσο από τους «μηδενικούς κοινωνικούς πόρους των εξοπλιστικών προγραμμάτων», όσο και από την εν μέρη αναστολή προσλήψεων στον Στρατό και την πλήρη στην ΕΛ.ΑΣ. Και αν το ΒΟΕΑ της περιόδου έως το 2012 πληρώθηκε μέσω κρατικής χρηματοδότησης, μειωμένο φυσικά και αυτό, ποιος πιστεύει ότι θα δοθεί νέα χρηματοδότηση για να πληρωθεί το μέρισμα του 2013, όταν χρειάζονται 103 εκατ . ευρώ και τα έσοδα θα φθάσουν το περισσότερο τα 90 εκατομμύρια;
  Και μέσα σ' αυτό το κλίμα οι επιπόλαιες μονομερείς προτάσεις δημιουργούν κλίμα εσωτερικού αυτοματισμού, οι οποίες υποθάλπονται από μια μικρή μερίδα, καθώς συνεχίζουν να αγνοούν ότι το ΜΤΣ δεν είναι το κέντρο του κόσμου μέσα στο οποίο οφείλουν να κινούνται όλοι.
  Σχοινοβατώντας πάνω σε ιδέες «περί επικουρικότητας», «περί ενοποίησης όλων των μετοχικών των Ε.Δ.», «περί ένταξης στο ΕΤΕΑ» κ.λπ. το πρόβλημα γιγαντώνεται και κάθε μέρα που περνά φέρνει πιο κοντά τους «τίτλους τέλους». Τίτλοι τέλους για το πρώην «διαμάντι» των μετοχικών Ταμείων, οι οποίοι σύμφωνα με τον πρώην Πρόεδρο αναμένονται το έτος 2017.
  Μόνο μια ανεξάρτητη διοίκηση στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι κατηγορίες μερισματομετόχων μπορεί να καταρτίσει μια λεπτομερή μελέτη των δεδομένων, να εξετάσει την πραγματική κατάσταση και να προσπαθήσει την εξυγίανση. Δεν απορρίπτουμε την συνέχιση της λειτουργίας ενός βιώσιμου μετοχικού ταμείου στο όνομα άγνωστων σε μας και πρόχειρων επανιδρύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οριστικό αφανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ