ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Η απόφαση του Γραφείου Συντονισμού των Υπηρεσιών Ασφαλείας, να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή της παρέλασης ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας που είχε προβλεφθεί για το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στη Σερβία αλλά και στο εξωτερικό.
Ο πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς, σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση RTS σχολίασε ότι η αξιολόγηση των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε πως η διεξαγωγή της παρέλασης ενείχε κινδύνους και απειλή για ανθρώπινες ζωές. Επίσης ανέφερε ότι ο ίδιος συμμετείχε στη σύσκεψη του Γραφείου Συντονισμού παρότι δεν ήταν μέλος του σώματος και ότι η απόφαση για απαγόρευση της παρέλασης ελήφθη ομοφώνως. «Αναμφίβολα κάποιοι θεωρούν ότι θα ήταν καλό να γίνει η παρέλαση, κυρίως λόγω της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της εικόνας που θα έστελνε η διοργάνωση της παρέλασης!!!!!!!!!!!!! Από την άλλη, τίθεται το ερώτημα, τι είδους εικόνα θα προβαλλόταν εάν χάνονταν ανθρώπινες ζωές», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ντάτσιτς.
Από την πλευρά του ο πρώτος αναπληρωτής π/θ Αλεξάνταρ Βούτσιτς που προήδρευσε της σύσκεψης του Γραφείου Συντονισμού, δήλωσε ότι η απαγόρευση της παρέλασης «ήταν η μόνη σωστή απόφαση που ελήφθη προς το συμφέρον των πολιτών. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι χούλιγκανς νίκησαν την κυβέρνηση. Αναρωτηθείτε τι θα συνέβαινε εάν κάποιος σκοτωνόταν κατά την παρέλαση, ποιος θα ήταν ο νικητήςτότε και ποιος θα έφερε την ευθύνη;», δήλωσε στα ΜΜΕ ο Βούτσιτς, προσθέτοντας ότι συζήτησε με τον Επίτροπο αρμόδιο για τη Διεύρυνση της ΕΕ Stefan Fuhle και με τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σερβία Michael Davenport o οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την απαγόρευση της παρέλασης. Συγκεκριμένα, ο ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι η απαγόρευση της παρέλασης και οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης, θα συμπεριληφθούν στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο της Σερβίας στην ευρωπαϊκή της ολοκλήρωση !!!!!!!!!!!!!!!, ενώ υπογράμμισε ότι η σερβική κυβέρνηση ήθελε να πραγματοποιηθεί η παρέλαση, ωστόσο την απαγόρευσε λόγω ανησυχιών για το επίπεδο ασφαλείας. Τέλος, ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Σερβία, Γέλικο Κατσίν, δήλωσε ότι το ΕΚ «δεν γινόταν παρά να καταδικάσει» την απαγόρευση της παρέλασης !!!!!!!!!!!.
Διαπιστώνουμε νέους όρους για την ένταξη στην ΕΕ, μια ομοφυλοφιλική ταυτότητα θα άνοιγε τις πόρτες διάπλατα !!!!!!!!!!!!!!!! στην Ευρώπη της διαφορετικότητας … Ήμαρτον… που λέει και ο φίλος ο Γεωργίου …