«Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου του ρωσικού στόλου της Μαύρης θάλασσας , το πλήρωμα του αποβατικού πλοίου ( BDK ), » Yamal » έλαβε εντολή να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για να αποπλεύσει στην Μεσόγειο Θάλασσα στα τέλη Σεπτεμβρίου», δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti τη Δευτέρα ο επικεφαλής της υπηρεσίας τύπου του στόλου, Πλωτάρχης Vyacheslav Trukhachev .
«Το πλήρωμα του αποβατικού πλοίου , » Yamal » με κυβερνήτη τον αντιπλοίαρχο Sergei Grits ολοκληρώνει τις απαιτούμενες προετοιμασίες για να εισέλθει στη Μεσόγειο < ... > Σύμφωνα με το σχέδιο, το πλοίο θα αποπλεύσει από την βάση του στόλου στην Σεβαστούπολη στα τέλη Σεπτεμβρίου », – δήλωσε ο Πλωτάρχης Trukhachev .
Σύμφωνα με τον ίδιο , το πλήρωμα θα «παρουσιάσει» το ρωσικό ναυτικό κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής « Ρωσικής ναυτικής Εβδομάδας » στην Ελλάδα . Επιπλέον , θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένη επίσκεψη στο ελληνικό λιμάνι της Πύλου , για να συμμετάσχει στον επίσημο εορτασμό της 186ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.
«Στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής περιόδου , το πλοίο πραγματοποίησε σειρά εξόδων ελέγχου στη θάλασσα , καθώς και ασκήσεις», – πρόσθεσε ο ίδιος .
http://ria.ru/defense_safety/20130916/963422412.htm
Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών