ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΕΠΙΛΕΠΤΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΥΜΑ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΑΝ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΥΣΧΕΡΕΣΤΑΤΟ, ΦΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΑΡΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ.ΑΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
*Η ΣΥΡΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΧΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 450, ΝΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΤΙ ΘΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
*ΤΟ ΙΡΑΚ ΤΟ 1991 ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ-ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 687 ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ-ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΤΗΣ UNSCOM-UNMOVIC. ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΑΣ. ΑΠΛΑ ΖΩΝΕΣ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ 36 ΚΑΙ 33 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ.ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΕΙΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2003 ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΕΙΣΒΟΛΗ…ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΛΙΒΥΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ. ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΧΗΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΤΟ 2003-2004 ΣΤΙΣ ΤΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.
*Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΣΕΙΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ Ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ/ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΑ/ΟΗΕ….ΑΡΘΡΟ 41….ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 42 ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ….ΑΡΑ ΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ Η ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΥΠΟΠΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ….ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΟΓΩ ΡΩΣΙΚΟΥ ΒΕΤΟ.Ο ΚΕΡΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ -ΑΝ ΔΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ-ΕΝΕΡΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ…/ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ 4 ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1998 ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΣΑΝΤΑΜΙΚΟΥ ΙΡΑΚ ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ DESERT FOX /ΑΛΕΠΟΥ ΤΗΣ ΕΡΗΝΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΜΠΛΕΡ.
*ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΜΕ ΚΑΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΒΑΘΙΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. ΑΡΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η HOT AND COLD DETONATION.ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΟΥ-Β ΓΙΑ SYRIAN INTELLIGENCE.
*ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ. ΑΣ ΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟ 1946 ΕΡΙΞΑΝ ΧΗΜΙΚΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ/GOTTLAND DEEP/ΚΑΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 65 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2011 ΜΟΛΥΝΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ.
*ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΕΛΟΣ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΗΣΗ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ, ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ….ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ…ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΙΘΑΝΑ…ΕΝΩΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ-ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ…