Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΣΔΟΕ στα πολιτικά ιδρύματα

                  ΠΗΓΗ : "  BLOKO.GR  "
       
Στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βρίσκονται περισσότεροι από 30 φορείς που συνδέονται με πολιτικά κόμματα (όπως ινστιτούτα και ιδρύματα), μέσω των οποίων πιθανόν να διακινείται «μαύρο» πολιτικό χρήμα προερχόμενο, όχι μόνο από κρατικές χορηγίες, αλλά και από χορηγίες ιδιωτών και εταιρειών.   Από τις έρευνες των ελεγκτών σε τέτοιους οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν ποσά άνω των 55 εκατομμυρίων ευρώ γνωστής προέλευσης, αλλά με άγνωστους αποδέκτες.   Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, το ΣΔΟΕ έχει ελέγξει δύο φορές τα ταμεία του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας και μία φορά της Χρυσής Αυγής, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Δημιουργίας Ξανά του Θάνου Τζήμερου, ο οποίος επίσης λαμβάνει κρατική επιχορήγηση, ενώ προγραμματίζει ελέγχους σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ.  Τα ευρήματα  
Από τα ευρήματα διαπιστώνονται «σημεία και τέρατα» σχετικά με τη διάθεση των ποσών από τα «μαύρα» ταμεία των κομμάτων.   Συγκεκριμένα, αποκαλύπτεται ότι, ειδικά οι νεοπαγείς σχηματισμοί, έχουν στήσει «βιομηχανίες» νομής κρατικού χρήματος και χορηγιών, που μοιράζονται μεταξύ τους οι βουλευτές και τα επιτελικά στελέχη.
Παράλληλα, σε λογιστικές καταστάσεις κοινοβουλευτικού κόμματος εμφανίζονται πληρωμές σε λογαριασμούς offshore εταιρειών, όπως και πληρωμές σε υπεργολαβικές εταιρείες με έδρα τη Βουλγαρία, την Αλβανία και την Κύπρο. Όσον άφορα δε τις φήμες για απευθείας χρηματοδότηση πολιτικών οργανισμών από επιχειρηματίες, αυτές φαίνεται να επιβεβαιώνονται καθώς προέκυψαν στοιχεία συμμετοχής εταιρειών τους και φιλανθρωπικών οργανώσεών τους σε αυτούς.   Ενδεικτικό είναι ότι σε μία περίπτωση, επιχειρηματίας εμφανίζεται ως σπόνσορας επιστημονικών εκδηλώσεων για την ελληνική γλώσσα, τη λογοτεχνία, την πολιτική ιστορία και τις εξελίξεις σε συγκεκριμένο κλάδο της Ιατρικής.
Στις εκδηλώσεις αυτές ενεργό ρόλο είχαν πανεπιστημιακοί, στελέχη του εν λόγω κόμματος.   Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 256 εκατομμύρια ευρώ που έχουν δοθεί στα κόμματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, το 30% των κονδυλίων είναι ατιμολόγητα ή τιμολογημένα αδικαιολογήτως, ενώ τα υπόλοιπα κατευθύνθηκαν σε αποπληρωμή παλαιότερων δανείων.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ