Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΕΡΙ: ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ. ΧΕΪΓΚ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
09/09/2013
Το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν αποκλείεται από τις ΗΠΑ, προκειμένου να υπάρξει ένα ψήφισμα για τη Συρία, μετά την παράδοση της έκθεσης των επιθεωρητών του Οργανισμού, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.
Ο κ. Κέρι ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει λάβει ακομη κάποια απόφαση για το ζήτημα.
Όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ η έκθεση των επιθεωρητών είναι πιθανό να παραδοθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
«Όταν θα έχει ψηφίσει το αμερικανικό Κογκρέσο, την Πέμπτη ή την Παρασκευή, και όταν θα έχουμε την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ, πιθανόν στο τέλος της εβδομάδας, θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση» σημείωσε ο Ολάντ.
Στο μεταξύ, κυριακάτικο δημοσίευμα των Los Angeles Times ανέφερε ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο προετοιμάζει επιθέσεις στη Συρία μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης απ' ό,τι προβλεπόταν αρχικά, κάνοντας λόγο για μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων, το οποίο θα ακολουθήσουν επιθέσεις σε στόχους που δεν καταστράφησαν ή δεν επλήγησαν κατά την πρώτη επίθεση.
«Η αδράνεια έχει μεγαλύτερους κινδύνους από τη δράση. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο κόσμος πρέπει ν' αντιδράσει στη χρήση χημικών όπλων. Ο κίνδυνος αυτός ξεπερνά το θέμα της Συρίας», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνησή του «εκτός και αν οι συνθήκες αλλάξουν ριζικά» δεν προβλέπει νέα ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο.
«Πήραμε μαθήματα από το Ιράκ. Να είστε βέβαιοι ότι δεν επιδιώκουμε επλοκή σε έναν πόλεμο στη Μέση Ανατολή» σημείωσε ο κ. Χέιγκ.
Από την πλευρά του, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε πως ενδεχόμενη στρατιωτική δράση κατά της Συρίας θα ήταν παράνομη, σύμφωνα με τον χάρτη του ΟΗΕ.
«Πώς μπορούν να χαρακτηρίζονται πολιτισμένα κράτη όταν συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι; Όλες οι επιλογές έχουν αποσυρθεί από το τραπέζι εδώ και πολύ καιρό», τόνισε ο Ζαρίφ, υποστηρίζοντας πως οι ΗΠΑ περιφρονούν το διεθνές δίκαιο.
Την ίδια ώρα, στη Συρία, η χριστιανική πόλη Μααλούλα, βόρεια της Δαμασκού, πέρασε στον έλεγχο των αντικαθεστωτικών μετά από την υποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Επιπλέον, ο κύπριος Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου επιβεβαίωσε την παρουσία πολεμικού στόλου από πολλές χώρες, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ τόνισε ότι η Λευκωσία έχει διαβεβαιώσεις ότι η Κύπρος δεν θα χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο στρατιωτικών επιθέσεων και δεν θα αποτελέσει στόχο.
«Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, σε ό,τι αφορά το ανθρωπιστικό έργο που θα επιτελέσει η Κυπριακή Δημοκρατία, όταν και εφόσον χρειαστεί» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ